Ana SayfaGüncelŞişli’de üniversite öğrencisi kadına cinsel saldırı

Şişli’de üniversite öğrencisi kadına cinsel saldırı

HABER MERKEZİ – İstanbul Şişli’de gece kaldığı yurda dönen üniversite öğrencisi kadın, Tuvshınbayar E. isimli erkek tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldı. Gözaltına alınan zanlı suçunu itiraf ettikten sonra mahkemeye sevk edildi.

İstanbul Şişli’de 23 Aralık 2016 tarihinde gece saatlerinde kaldığı yurda dönen üniversite öğrencisi kadın A.Ç., Tuvshınbayar E. (32) isimli erkek tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldı.

Şişli’deki olay şöyle gelişti: Erasmus’la İstanbul’a gelen Türkiye vatandaşı A.Ç.’nin yolu Tuvshınbayar E. tarafından kesildi.

Saldırgan, A.Ç.’yi bir caminin 2 metre yükseklikteki duvardan avluya itti. Yere düşen A.Ç., düştüğü cami avlusunda baygınlık geçirirken, saldırgan erkek, A.Ç.’yi karanlık bir köşeye sürükleyerek tecavüz etti.  Zanlı, kadının cep telefonunu da gasp ederek kaçtı.

Yarı baygın halde hastaneye kaldırılan kadının vücudunda kırıklar olduğu belirtildi.

Emniyet tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Moğalistan uyruklu zanlı Tuvshınbayar E. gözaltına alınarak sorgulandı.

Zanlıyı resminden hastanede tedavi gören A.Ç.’nin teşhis ettiği öğrenildi.

2016 yılının Temmuz ayında Türkiye’ye giriş yaptığı ve İstanbul’da bir tekstil firmasında işçi olarak çalıştığı öğrenilen zanlının, emniyetteki sorgusunda suçunu itiraf ettiği kaydedildi.

Sorgusu tamamlanan zanlı adliyeye sevk edildi.

Saldırı anı kameralarda

Cinsel saldırı öncesinde zanlı erkeğin, A.Ç.’yi takip ettikten sonra yakalayıp yerde sürüklemesi güvenlik kameralarına da yansıdı.