Ana SayfaEkonomi‘Teğet geçecek’ diyen Erdoğan’dan faizleri düşürün çağrısı

‘Teğet geçecek’ diyen Erdoğan’dan faizleri düşürün çağrısı

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, faizlerin düşürülmesi çağrısında bulunurken döviz kurlarındaki dalgalanmaya ilişkin ise ‘teğet geçecek’ ifadesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Esenboğa yolunda otomobil galerilerinin bulunduğu OTONOMİ’nin açılışında konuştu.

‘Faizi düşürmekten başka çare olmadığını’ söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, TL’nin döviz karşısında değer kaybetmesine ilişkin ‘teğet geçecek’ ifadesinde bulundu.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Son günlerde bir döviz meselesi çıkardılar. Dolar şöyle oldu böyle oldu ne olursa olsun. Yastığının altında döviz olanlar gelsin parasını altına dönüştürsün, TL’ye dönüştürsün. TL değer kazansın, ne lüzumu var dövize değer kazandıracağız?

‘Teğet geçecek’

Hiç endişe etmeyin, bu oyunu kısa zamanda bozarız. Bundan önce de bunu yaptılar o zaman ‘teğet geçecek’ dedik. Aynı şeyi yine söylüyorum teğet geçecek.

‘Faizleri düşürün’

Dünyaya bakalım ABD’de faiz yüksek mi, Japonya da yüksek mi? Onlarda bu kadar düşük de biz niye 14-15’lerde dolaşıyoruz? Düşük faizle yatırımcının önünü açacağız, yüksek faiz finans sektörünü ihya eder. Bunu kamu bankaları için de söylüyorum.

  Dolar ve euro rekorlarını sürdürüyor: 'TL’nin değer kaybının ana sebebi OHAL uygulamaları'

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dolar ve euro rekorlarını sürdürüyor: 'TL’nin değer kaybının ana sebebi OHAL uygulamaları'
Sonraki Haber
Hrant Dink Davası: Duruşma arasında davanın üye hakimi gözaltına alındı