Ana SayfaGüncelTürkan Şoray’dan Nilgün Marmara’ya: ‘Kadın hayatlarını yazmak’ ajandası

Türkan Şoray’dan Nilgün Marmara’ya: ‘Kadın hayatlarını yazmak’ ajandası

HABER MERKEZİ – Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı, ‘Kadın hayatlarını yazmak’ temalı bir 2017 ajandası hazırladı. Ajandada farklı alanlardan kadınların hayatlarını konu alan 100 esere yer veriliyor. 

Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi, 2017 kadın ajandasında farklı meslek ve deneyimlerden kadınların hayatını anlatan 100 eser/biyografi yer buluyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ajandada Avukat, doktor, soprano, ağır vasıta şoförü, tiyatro-sinema oyuncusu, balerin, dansçı, yazar, gazeteci, gökbilimci, dilbilimci, şair, sosyolog, mimar, ressam, siyasetçi, öğretmen, çevirmen kadınların hayatlarına ışık tutuluyor.

Sinema oyuncusu Türkan Şoray’dan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği kurucusu Türkan Saylan’a, ağır vasıta şoförü Leyla Ağaçkoparan’dan şair Nilgün Marmara’ya 100 kadının hayatı ajandada söyleşiler, sözlü tarih görüşmeleri, anılar ve özel arşiv belgelerinden hareketle hazırlanan eserler aracılığıyla anlatılıyor.

Kadın Eserleri Kütüphanesi ajandayı şu ifadelerle anlatıyor:

Kiminin çocukluk ya da gençlik dönemleri Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemine ve Cumhuriyet’in kuruluşuna tanık olmuş, kiminin doğum tarihi Cumhuriyet’e denk düşmüş, kimi dünya savaşları görmüş, kimi sürgün hayatlar yaşamış.

Satın alınan her ajanda, vakıf için bir bağış olacak ve karşılığında bağış makbuzu kesilecek. Ajandayı temin etmek için Kadın Eserleri Kütüphanesi’yle doğrudan iletişime geçebilirsiniz.

İletişim

E-mail: [email protected]

Tel: 0212 621 8134