Ana SayfaÇalışma Yaşamı‘Ustalar hep erkek olacak değil ya’: Cinsiyetçi meslek ayrımına karşı kadın kebap ustaları

‘Ustalar hep erkek olacak değil ya’: Cinsiyetçi meslek ayrımına karşı kadın kebap ustaları

HABER MERKEZİ – Van’da “Genç İstihdamın Turizm Sektöründe Yaygınlaştırılması” projesi kapsamında kebap ve döner ustalığı eğitimi alan genç kadınlar, cinsiyete göre ayrılmış meslek algısını değiştirmeye aday.

Van’da faaliyet yürüten Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (YAKA-KOOP) bünyesinde açılan “Genç İstihdamın Turizm Sektöründe Yaygınlaştırılması” projesiyle genç kadınlara kebap ve döner ustalığı eğitimi verilmeye başlandı.

Kursta eğitim gören genç kadınlar, proje sonucunda erkek kebap ve döner ustalığı algısını da değiştirmeye aday.

Dihaber’de yer alan habere göre proje kapsamında 30 genç kadın aşçılık eğitimi alıyor.

Proje hakkında konuşan YAKA-KOOP Proje Koordinatörü Şengül Dağtekin, toplumsal meslek algısının ötesine geçerek başarı elde etmek istediklerini söylüyor.

Genç kadınlara meslek kazandırmanın yanı sıra kursiyerlere toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi de verdiklerini ifade eden Dağtekin, şunları ifade ediyor:

Kadın istidadımın önemini özellikle vurguluyoruz ve çok önemsiyoruz. Uygulama lokantamız şu anda herkese açık bir şekilde faaliyetlerini yürütüyor. Bu projeyle birçok genç kadını kebap ve döner ustası olarak yetiştireceğiz ve ondan sonra onlar kendi mesleklerini yapmaya başlayacak.

Kursta aşçılık eğitimi alan Meral Kürekçi ise şunları söylüyor:

Önce diksiyon dersleri için burada başlamıştım ama sonra uygulama lokantasına geçtim. Hem teorik hem de pratik olarak aşçılık derslerini görüyoruz. İnanıyorum var olan algıları yıkıp buradan çok iyi kebap ustaları olan kadınlar yetiştireceğiz

Previous post
Ben hep kitaplara kaçtım
Next post
'Çocuklar ölmesin maça gelsin' diyen Amedspor'un kaptanı: Şehmus Özer'in portresi