Ana SayfaDünyaYağmur ormanlarındaki kabileden ‘fotoğrafa karşı’ özsavunma

Yağmur ormanlarındaki kabileden ‘fotoğrafa karşı’ özsavunma

HABER MERKEZİ – Brezilya’nın yağmur ormanlarında yaşayan bir kabile National Geographic’in fotoğrafçısı Ricardo Stuckert tarafından görüntülenmek istendi. Ancak kabile üyeleri bu durum karşısında özsavunmaya geçti.

National Geographic’in fotoğrafçısı Ricardo Stuckert, Brezilya’nın Peru sınırındaki yağmur ormanlarında yaşayan bir kabileyi fotoğraflamak istedi.

Kabile ilk olarak 2008 yılında tespit edilmişti. Kabile üyeleri o zaman alçaktan uçan bir uçağa oklarını fırlatırken görüntülenmişti.

Stuckert de kabileyi, Amazon’da modern insanla teması olan bir grupla görüşmek için helikopterle yağmur ormanlarının üzerinden geçerken tespit etti.

Ancak kabile üyeleri bu kez de önce helikopterin gürültüsünden kaçtı sonra da okları ile helikoptere yöneldi.

Kabiledekiler yaşam alanlarının görüntülenmesine izin vermedi. Stuckert ise ancak uzaktan bir kaç kare ile modern dünyadan uzak yaşayan bu insanları fotoğraflayabildi.

20 bin yıl önceki ataları gibi yaşayan kabileyi fotoğraflamak istediğini dile getiren fotoğrafçı Stuckert “Hâlâ medeniyet ile teması olmayan insanların olması, çok güçlü bir his yaratıyor” dedi.

Kabilenin modern dünyayla teması olmayan son insan gruplarından biri olduğu tahmin ediliyor.

Previous post
'Sanatatak Eğitim' sertifika programları başlıyor
Next post
Mozart'ın hayatı ilk kez bale eseriyle sahnelenecek