Ana SayfaGüncelZihinsel engelli 3 öğrenci öğretmen tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı

Zihinsel engelli 3 öğrenci öğretmen tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı

HABER MERKEZİ – İzmir’de Şevket Gülenç isimli 61 yaşındaki öğretmenin öğrencisi olan 3 zihinsel engelli çocuğu cinsel istismara maruz bıraktığı öğrenildi. Gözaltına alınan Gülenç çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İzmir Bornova Körfez Özel Eğitim Merkezi’nde Bahçecilik dersine giren 61 yaşındaki öğretmen Şevket Gülenç’in zihinsel engelli olan E.Y., B.K., T.Ç., isimli öğrencileri cinsel istismara maruz bıraktığı öğrenildi.

Öğrencilerin okulda bulunan H. isimli öğretmenlerine anlatması ile ortaya çıkan olay üzerine okul idaresi aileleri bilgilendirdi.

Ailelerin şikayeti üzerine gözaltına alınan Şevket Gülenç’in suç delili olarak flash belleklerine el konulurken telefon ve bilgisayarına el konulmaması avukatlar tarafından tepki ile karşılandı.

Öğrencilere cinsel içerikli görüntüleri izletmiş

dihaber’de yer alan habere göre, E.Y. isimli öğrencinin ifadesi yaşadığı ağır travma nedeniyle alınamazken, B.K. ve T.Ç.’nin ifadeleri ile cinsel istismar olayı doğrulandı.

Öğrenciler ifadelerinde, Şevket Gülenç’in iki flash diski olduğu ve sınıfta bulunan 7 erkek öğrenciyi dışarı çıkardıktan sonra cinsel içerikli fotoğraf ve videoların olduğu flashı bilgisayara takarak kendilerine izlettiğini belirtti.

Sınıfta biri geldiğinde ise diğer flash diskten derse dair görüntüleri gösterdiğini belirten öğrenciler, Gülenç’in kendilerini sürekli cinsel istismara maruz bıraktığını ifade etti.

Gülenç’in kendilerine “Kızlar sizde böyle giyinip bu kadınlar gibi olun” dediğini söyleyen öğrenciler istismarı başkalarına söylememeleri için tehdit edildiklerini şu sözlerle ifade etti:

Sürekli bize ‘eğer size yaptıklarımı kimseye söylerseniz üçünüzü bodrum katına indirip farelere yediririm’ dedi.

“Silmiş olduğum cinsel içerikli görüntüler olabilir”

Emniyet ve savcılıkta verdiği ifadede cinsel istismar olayını reddeden Gülenç,  “Kullandığım iki flaş bellekte Bahçe Kursu uygulamaları videoları mevcuttur. Flaş bellekleri uzun zamandır kullandığım için içinde daha önceden silmiş olduğum cinsel içerikli video ya da resimler olabilir” diyerek kendini savunmaya çalıştı.

İfadesinin tamamlanmasının ardından İzmir Adliye’sine sevk edilen Şevket Gülenç tutuklanarak cezaevine gönderildi.