Ana SayfaGüncel12 yaşındaki çocuğa cinsel istismara 25 yıl hapis istemi

12 yaşındaki çocuğa cinsel istismara 25 yıl hapis istemi

HABER MERKEZİ – Suriyeli bir ailenin 12 yaşındaki çocuğunu cinsel saldırıya maruz bırakan 50 yaşındaki ev sahibi Ali K.’nin suçunu inkar etmesi savcının ceza talebini değiştirmedi. Hazırlanan iddianamede Ali K. hakkında 10 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istendi.

Mersin’in Erdemli ilçesinde 50 yaşındaki Ali K. isimli erkek, evini kiraya verdiği Suriyeli ailenin 12 yaşındaki çocuğuna 19 Ağustos 2016 tarihinde cinsel saldırıda bulundu.

İstismara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamın Ali K. hakkında Mersin Cumhuriyet Savcısı Kadriye Yanıktepe tarafından iddianame hazırlandı.

İddianamede, tutuklu sanık Ali K.’nin “Çocuğun cinsel yönden istismarı” ve “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlamasıyla 10 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Ölümle tehdit

Hazırlanan iddianamede ifadesine yer verilen çocuk, ev sahipleri Ali K.’nin kendisi ve 7 yaşındaki kardeşini zorla eve götürdüğünü belirtti. Burada cinsel istismara maruz bırakıldığını aktaran çocuk Ali K.’nin eve dönüşte kendisini tehdit ettiğini aktardı.

Çocuğun küçük kardeşi de tehdite şahit olduğunu söyledi.

12 yaşındaki çocuk ölümle tehdit edilerek istismara maruz bırakıldığını anne ve babasına anlattı.

Erkeğin beyanına rağmen ceza istemine karar verildi

Savcılık iddianamenin değerlendirme bölümünde şu ifadeleri kullanarak cezalandırma istemini belirtti:

Her ne kadar şüpheli üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini beyan etse de mağdur çocuklarının tutarlı beyanları, mağdur çocuğun alınan raporu, dosya kapsamı itibari ile mağdur çocukların şüpheliye iftira atmasını gerektirir bir nedenin bulunmadığı, mağdur çocuğun yaşı dikkate alınmak sureti ile şüphelinin suçtan kurtulmaya yönelik soyut beyanına itibar edilmeyerek, şüphelinin üzerine atılı suçu işlediği tüm soruşturma evrakı kapsamında anlaşılmakta.

Davanın ilk duruşması 17 Ocak’ta görülecek.

Previous post
'FETÖ'den tutuklu savcının hazırladığı iddianameyle: HDP'li vekil Aydoğan'a hapis cezası
Next post
'Hayır Diyen Kadınlar'dan kadın vekillere mektup