Ana SayfaDünyaABD istihbaratı: Putin, seçimi Trump’ın kazanabilmesi için siber kampanya yürüttü

ABD istihbaratı: Putin, seçimi Trump’ın kazanabilmesi için siber kampanya yürüttü

HABER MERKEZİ – Rus hackerların ABD seçimlerine müdahalesini araştıran istihbarat raporuna göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, seçimi Donald Trump’ın kazanabilmesi için direkt olarak müdahil olduğu bir siber kampanya yürüttü.

Rus hackerların ABD seçimlerine müdahalesini araştıran istihbarat raporunun gizliliği kaldırıldı ve kamuoyuyla paylaşıldı.

Rapora göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, seçimi Donald Trump’ın kazanabilmesi için ‘direkt olarak müdahil olduğu bir siber kampanya yürüttü.’

ABD istihbarat yetkililerinin hazırladığı rapora göre Putin, ‘seçimlerde işleyen demokratik süreci baltalamak ve Demokrat Parti adayı Hillary Clinton’ın seçim şansına zarar vermek için bir nüfuz kampanyası yürüttü.’

Raporda ayrıca Putin ve Rus hükümetinin ABD seçimlerinde ‘Trump lehine net bir tercih geliştirdiği’, ‘ABD’de demokratik seçim süreci konusunda kamuoyu inancını zayıflatmayı hedeflediği’ ve ‘Demokrat Parti başkan adayı Hillary Clinton’ın seçilebilirliğini engellemeyi planladığı’ da açıklanıyor.

Hazırlanan rapor, ABD istihbarat yetkilileri tarafından, 2016 seçim kampanyaları sırasında tartışılan Rus siber hack faaliyetlerinin değerlendirildiği ilk resmi belge niteliğini taşıyor.

Raporla birlikte, yetkililer iddialarını kanıtlamak için çok sayıda yeni bilgiyi kamuoyuyla paylaşmış oldu.

İstihbarat yetkilileri Donald Trump ile de bir görüşme gerçekleştirdi ve yeni başkanı konu hakkında bilgilendirdi. Trump seçim sonuçlarında Rusya’nın etkili olduğunu reddetse de, toplantının “yapıcı” geçtiğini açıkladı.

Trump, yaptığı açıklamada Rusya’nın saldırıların arkasında olabileceği ihtimalini kabul etti, ancak Çin’i daha kalıcı ve ciddi bir siber tehlike olarak niteledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yemen'de kadın özgürlüğü için çalışan Ashabi katledildi
Sonraki Haber
Kılıçdaroğlu hatırlattı: 15 gün geçti, askerler yandı mı hayatta mı kimsenin haberi yok