Ana SayfaDünyaABD’de siyah kadın garsona ırkçı not

ABD’de siyah kadın garsona ırkçı not

HABER MERKEZİ – ABD’de bir restoranda siyah kadın garson Kelly Carter’a bir müşteri tarafından “Hizmet harika, siyahlara bahşiş bırakmıyoruz” yazılı not bırakması tepki çekti. 

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Virginia eyaletinde bulunan restoranda bir müşterinin hesabı ödedikten sonra siyah kadın garson Kelly Carter’a yönelik yazdığı “Hizmet harika, siyahlara bahşiş bırakmıyoruz” not bir çok kesim tarafından tepki topladı.

Olay üzerine Afrikalı Amerikalıların haklarını savunan bir grup Carter’a yazılan ırkçı notu internette paylaşarak destek kampanyası başlattı.

Kendisine yazılan ırkçı nota ilişkin, “Bir tane nefret notu beni durduramaz. Kollarım onlara halen açık” diyen Kelly, “Sorun onda, bende değil. Sadece kendisine zarar verebilir. Beni ancak daha güçlü kılar” ifadesini kullandı.

Restoran sahibi Tommy Tellez ise bu olayın ardından insanların restorana uğrayıp Carter’a bahşiş bırakarak dayanışma gösterdiğini belirtti.

Başlatılan dayanışma kampanyası ile 300 dolardan fazla para toplandığını dile getiren Tellez, Donald Trump’ın başkan seçildiği 2016 seçim kampanyasında yer verdiği ırkçı söylemleri hatırlatarak, “Irkçılık zaten 18 aydır masadaydı” diye konuştu.

Previous post
Erdoğan’dan kaymakamlara: Muhtarlarla çalışın, kömür dağıtın
Next post
'650 gazeteci takip ediliyor' iddiası doğru mu: Gazeteci Arhan'a da soruşturma