Ana SayfaGüncelAhmet Türk: Sağlığım kötü ama Türkiye’nin sağlığı benimkinden daha kötü

Ahmet Türk: Sağlığım kötü ama Türkiye’nin sağlığı benimkinden daha kötü

HABER MERKEZİ – Tutuklu Mardin Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk’ü ziyaret eden CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türk’ün “Sağlığım kötü ama Türkiye’nin sağlığı benimkinden daha kötü” mesajını paylaştı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk’ü ziyaret etti.

Ziyaret ardından sosyal medya hesabından bilgi veren Tanrıkulu, Türk’ün mesajını paylaştı.

Tanrıkulu Ahmet Türk’ün “Sağlığım kötü ama Türkiye’nin sağlığı benimkinden daha kötü” dediğini aktardı.

Türk’ün sağlık durumu

24 Kasım 2016 tarihinde tutuklanan 74 yaşındaki Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, sağlık sorunlarına rağmen halen Elazığ T Tipi Cezaevi’nde tutuluyor.

Kalp pili taşıyan Ahmet Türk için tahliye talebiyle hazırlanan sağlık raporu Adli Tıp’a ulaşsa da mahkeme henüz karar vermiş değil.

Bu konuyla ilgili bir açıklama yapan HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım “Mahkemenin hala neden bu raporun gereğini yerine getirmediğini anlamakta güçlük çekiyoruz” demişti.

Türk’ün avukatlarından Zeynep Boztoprak ise Türk’ün kalbinde pil ve gözlerinde katarakt olduğunu olduğunu, belirli aralıklarla sağlık kontrolüne götürülmesi gerektiğini belirtirken, tahliye sürecinin uzatılarak kendisine eziyet çektirildiğini söylemişti.

Ahmet Türk’ün tahliyesini sağlayacak olan ve mahkemenin beklediği raporun akıbeti bilinmezken, Türk’ün hastane çıkışı çekilen bir fotoğrafı sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı.