Ana SayfaGüncelAKP’li Ensarioğlu: OHAL referandum sürecini daha sağlıklı kılacak

AKP’li Ensarioğlu: OHAL referandum sürecini daha sağlıklı kılacak

HABER MERKEZİ – AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, OHAL sürecinde referandum yapılmasına yönelik eleştirilere “OHAL referandum sürecini daha sağlıklı kılacak” diyerek karşılık verdi.

Diyarbakır’da katıldığı bir programda gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, referandum ve Ahmet Türk’ün tutukluluğuyla ilgili konuştu.

OHAL sürecinde referandum yapılmasının sağlıklı olmayacağı ile ilgili eleştirilerin hatırlatılması üzerine Ensarioğlu, şunları söyledi:

Sayın Başbakan’ın açıkladığı gibi OHAL, devlet içinde bir ihanet gördüğü için devlete karşı olağanüstü haldir, vatandaşı korumaya yönelik olağanüstü haldir. Bu anlamda OHAL referandum sürecini daha sağlıklı sağlayacak. Yoksa referandumun sonuçlarını etkiyecek bir OHAL tavrı olamaz.

Ensarioğlu, tutulduğu cezaevinden bugün hastaneye götürülen Mardin Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk ile ilgili bir soruya ise şu yanıtı verdi:

Basına da yansıdı. Doğrusu biz de anlam veremedik. Adli Tıp raporunun kaybolduğunu açıkladılar. Bugün basında takip ettiğimiz kadarıyla Ahmet Türk hastaneye götürüldü. Ahmet Türk öteden beri rahatsızlıkları olan bir siyasetçi. Sağlık durumunun koşulları göz önüne alınarak bir sonuç çıkacağı kanaatindeydim.

OHAL’de referandum mu?

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Anayasa değişikliği referandumunun en kısa sürede gerçekleştirileceğini söylemişti.

Kurtulmuş, referanduma OHAL altında gidilip gidilmeyeceği sorusuna ise  “Tarih bir ortaya çıksın. OHAL başka mesele, bu başka mesele” yanıtını vermişti.

Yine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da referandumun OHAL’de yapılmasının ‘hiçbir mahsuru olmadığını’ öne sürmüştü.




Önceki Haber
'Fırat Kalkanı': Bir asker daha hayatını kaybetti, sayı 53'e yükseldi
Sonraki Haber
HDP'li Baydemir: Dokunulmazlıklar işte bu günler için kaldırıldı