Ana SayfaGüncelAKP’lilerin ‘gururu’ olan, HDP’lilere hakaretleriyle bilinen eski kaymakam ‘FETÖ’den gözaltında

AKP’lilerin ‘gururu’ olan, HDP’lilere hakaretleriyle bilinen eski kaymakam ‘FETÖ’den gözaltında

HABER MERKEZİ – Eski Beytüşşebap kaymakamı Kadir Güntepe, darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Güntepe, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla gündeme gelmişti. Güntepe HDP’li vekillere yönelik hakaretleriyle bilinirken, AKP’li siyasetçiler tarafından ise övülen bir bürokrattı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerine sataşan ve sosyal medyada ırkçı paylaşımlar yapan “JÖH-PÖH” isimli bir Twitter adresinin kendisine ait olduğu ortaya çıkan Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinin eski kaymakamı Kadir Güntepe, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Kayseri’de gözaltına alınan Elazığ Valiliği Hukuk Müşaviri Kadir Güntepe’nin, Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ‘FETÖ’nün ‘mülkiye yapılanmasına’ yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, örgütün gizli haberleşme programı olduğu söylenen ‘ByLock’u kullandığı tespit edildi.

1 Aralık 2016 tarihli kararname ile Elazığ Valiliği Hukuk Müşavirliğine atanan Güntepe, Tokat İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

HDP’li Encü’ye sataşmış, ırkçı hesabı yönettiği ortaya çıkmıştı

Kadir Güntepe, Beytüşşebap kaymakamı olduğu dönemde HDP’li siyasetçilere sataşmasıyla biliniyor.

Güntepe’nin HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü ile tartışması ise gündem olmuştu.

HDP’li Encü, “Tahir Adıyaman’ı vuranlar Ford Ranger’la kaçtı” haberini Twitter’dan paylaşarak “Beytüşşebap Kaymakamı Ak trolluğu bırakmış şimdi jitemci görevini üslenmiş” demişti. Bunun üzerine HDP’li Encü’ye laf atan Güntepe, “Bana bak çapsız vekil! O mesajı tıpış tıpış sileceksin! Değil sen, feriştahınız gelse mücadelemden vazgeçmeyeceğim!” demişti.

Encü ise “Telaşlanma Kaymakam efendi! Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkma gibi bir kötü huyu var” diye yazmış ve şunları söylemişti:

Senin kaymakamı olduğun ilçede bile %81 oy almışım. Saygı duyacaksın. Bu halkın iradesine karşı hadsizlik yapmayacaksın. Uzaktan kumanda edilen bir mülki amir -ki kendisi troll’üğü ile meşhur- gelip bize posta koyacak ve biz de geri adım atacağız, öyle mi? Yemezler.

Öte yandan Güntepe’nin adının duyulduğu bir diğer olay da yaptığı ziyaretlerden birinin Twitter’da “JÖH PÖH” adlı ırkçı bir hesaptan paylaşılması olmuştu.

Söz konusu hesaptan silinen Tweet, olduğu gibi Güntepe’nin hesabından da paylaşılınca ‘yanlış hesaptan’ paylaştığı düşünülmüştü.

Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı daha önce ırkçı ifadelerle, küfürlerin paylaşıldığı hesabın Güntepe tarafından yönetildiğini yazmıştı.

Gökçek’ten ‘takip önerisi’

Eski kaymakam Kadir Güntepe, AKP’li siyasetçilerin önemsediği bürokratlarından biriydi.

Öyle ki Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek attığı bazı Tweet’ler ile takipçilerine Kadir Güntepe’yi takip etmelerini tavsiye etmişti.