Ana SayfaGüncelAnkara’da gösteri yasağının ardından: Gülmen dahil 6 kişiye darp ve gözaltı

Ankara’da gösteri yasağının ardından: Gülmen dahil 6 kişiye darp ve gözaltı

HABER MERKEZİ – KHK ile ihraç edilen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın Yüksel Caddesi’nde yaptığı oturma eylemine polis müdahale etti, Gülmen ve Özakça’yla birlikte 6 kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Ankara Valiliği, dün, 1 ay boyunca kent genelinde yapılacak tüm gösteri ve yürüyüşlerin “saldırı istihbaratını” gerekçe göstererek yasaklandığını açıklamıştı.

Valiliğin açıkladığı bu eylem yasağının ardından Kızılay’da TOMA’lar beklerken, Yüksel Caddesi’ne de sivil polisler konuşlandırıldı.

Yüksel Caddesi’nde bugün yapılmak istenen oturma eylemine ise polisler Valiliğin getirdiği eylem yasağını gerekçe göstererek müdahalede bulundu.

Polis; OHAL Kanun Hükmünde Kararnamesi (KHK) ile mesleğinden ihraç edilen akademisyenlerden Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça ile Damla Peksen, Saniye Erenler Öztürk, Mustafa Keçeli ve Hasan Çapur’u darp ederek gözaltına aldı.

Öte yandan yerlerde sürüklenen Gülmen ve beraberindekilere yönelik şiddeti görüntülemek isteyen basın mensupları da polis şiddetine maruz kaldı.




Önceki Haber
'Topuklu Terlik Süt Yapar' oyunu perde diyor
Sonraki Haber
Ahmet Türk günler sonra sağlık kontrolüne götürüldü