Ana SayfaGüncel‘Anlaştık’ diyen Yıldırım: Başkanlık döneminde MHP’li bakanlar atanabilir

‘Anlaştık’ diyen Yıldırım: Başkanlık döneminde MHP’li bakanlar atanabilir

HABER MERKEZİ – Başbakan Binali Yıldırım, ‘başkanlık sisteminin’ hayata geçmesi halinde kabinede MHP’den de bakanların yer alabileceğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, ‘başkanlık sistemini’ de içeren Anayasa değişiklik teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fox TV’nin sorularını yanıtlayan Yıldırım, yeni sistemin adının ‘başkanlık sistemi’ olduğunu vurguladı ve projenin kendisine ait olduğunu belirterek uzun süredir bu projenin üstünde çalıştığını söyledi, “Bunu başarmak istiyorum” dedi.

Yaşanan sürecin MHP’ye de yarayacağını ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:

Elbette bu süreç MHP’ye de yarayacak. Oylar sağ cenahta konsolide olacak. Başkanlık döneminde bakanlar dışarıdan atanırken MHP’ye yakın, MHP’li bakanlar atanabilir. Sonuçta siyaset toplumun dengelerine göre yapılır.

Tavrı nedeniyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de öven Yıldırım, “Devlet Bey, devleti düşünüyor, çok sorumlu bir devlet adamı” şeklinde konuştu.

Yıldırım’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Sitemin adı 

Bu sistem başkanlıktır. Biz öteden beri başkanlığı savunuyoruz. Ama biz MHP ile anlaştık. Beraberce buna ‘Partili Cumhurbaşkanlığı’ diyoruz, ki bu da doğrudur. Adına takılmayın.

‘Tek adam’ eleştirileri

Kaygılar yersiz. Kimsenin rejimle derdi yok. Bu yeni sistemde biz en çok iki dönem alırız. Sonra CHP kazanabilir. Ona göre çalışsınlar, ona göre aday bulsunlar. Hem Meclis hem de Cumhurbaşkanı birbirlerini karşılıklı seçime götürebilir. Bu giyotin sistemidir. Tek adamlığı önler. Uzlaşmayı zorunlu kılar.




Önceki Haber
Karlov suikastında biri polis iki kişi tutuklandı
Sonraki Haber
Kadınlardan 8 Mart kampanyası: 'Hapsedilmeyi, toz olup yok olmayı reddediyoruz'