Ana SayfaGüncelAslı Erdoğan: Özgürlükçü Demokrasi’nin hala çıkabilmesi umut verici

Aslı Erdoğan: Özgürlükçü Demokrasi’nin hala çıkabilmesi umut verici

HABER MERKEZİ – Özgürlükçü Demokrasi gazetesine ziyarette bulunan yazar Aslı Erdoğan ve dilbilimci Necmiye Alpay, “Tekrardan burada olmak güzel” dedi. Erdoğan ayrıca “Tüm yaşanılan baskılara rağmen bu gazetenin hala çıkabiliyor oluşu çok umut verici” diye konuştu.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Yayın Danışma Kurulu üyeleri yazar Aslı Erdoğan ve dilbilimci Necmiye Alpay, Özgürlükçü Demokrasi gazetesine dayanışma ziyaretinde bulundu.

Erdoğan ve Alpay’ı gazetenin editörü Günay Aksoy ve gazetenin avukatlarından Özcan Kılıç karşıladı.

Ziyarete ilişkin kısa bir açıklama yapan Alpay ve Erdoğan, “Tekrardan burada olmak güzel” dedi.

Özgür Gündem gazetesinde olamamanın kendisine çok zor geldiğini ifade eden Necmiye Alpay, şöyle konuştu:

Çok alışmışız Özgür Gündem’in varlığına ve şu an var olamaması çok kötü bir şey. Özgürlükçü Demokrasi’ye çok teşekkür ederim bu geleneği sürdürdüğü ve bize görüşme için ev sahipliği yaptığı için.

Aslı Erdoğan ise şunları söyledi:

Aylar sonra geri döndük buraya. Çekilen onca acı ve sıkıntıdan sonra burada olmak hala çok güzel. Ama şimdi yeni bir bina yeni bir isim, ama hala devam ettiğini görmek, bilmek müthiş güzel bir duygu. Çok etkileyici ve önemli benim için. Tüm yaşanılan baskılara rağmen bu gazetenin hala çıkabiliyor oluşu çok umut verici. Tek bir haber için bile ne kadar risk alındığını, ne bedeller ödendiğini tanık ederek gördük. Zor bir dönem umarım bu haberler ile biraz daha ışığa çıkabiliriz.