Ana SayfaGüncelBahçeli, AKP-CHP kavgası sonrası tartışmaları gülerek izledi

Bahçeli, AKP-CHP kavgası sonrası tartışmaları gülerek izledi

HABER MERKEZİ – MHP lideri Devlet Bahçeli, Anayasa değişikliği teklifi görüşmeleri sırasında AKP ve CHP’liler arasında çıkan kavga sonrası yaşanan tartışmaları, Meclis Genel Kurulu’ndaki sıralarından gülerek izledi.

‘Başkanlık sistemini’ de içeren Anayasa değişiklik teklifine dair maddeler üzerindeki görüşmeler TBMM Genel Kurulu’nda devam ediyor.

Tartışma ve kavgalar arasında yapılan oylamalar sonucunda ‘partili Cumhurbaşkanlığını’ içeren 8. madde de kabul edildi.

Genel Kurul’da önceki gün yaşanan ve bazı milletvekillerin yaralandığı kavgaya dair tartışmalar ise devam etti.

Çıkan kavgada AKP Trabzon Milletvekili Muharrem Balta’nın ayağından ısırılması tartışmalara yol açmıştı. Bazı AKP’li vekiller iddialar üstüne Meclis’e “Köpek giremez” afişleriyle gelmişlerdi. Hayvan hakları savunucuları ise söz konusu afişlere sosyal medya üzerinden yoğun şekilde tepki göstermişti.

CHP’li Erdem’den iddialara yalanlama

CHP İstanbul Milletvekili Erem Erdem, görüşmeler sırasında söz alarak, Muharrem Balta’nın kavgada bacağından ısırılma olayında kendisinin hedef gösterildiğini söyledi.

Bunun üzerine söz alan AKP’li Balta, “Talihsiz olayda, yüzde yüz olarak bacağımı bir CHP milletvekilinin ısırdığı kesindir. Kesinlikle bu olayda Eren Erdem önümüzde değildi. Kesinlikle o değil” dedi.

Öte yandan AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı da “Gerekli testler yapıldıktan sonra hangi CHP’linin ısırdığı belli olacak” ifadesini kullandı.

AKP İstanbul Milletvekili Belma Satır ise “Mecliste hayvan görmek istemiyorum. Özellikle köpek görmek istemiyorum” diye konuştu.

Bunun üzerine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, “Bir milletvekiline ‘bu Mecliste hayvan görmek istemiyorum’ demek ne söyleyeni ne Meclisi yüceltir” şeklinde konuştu.

Bahçeli gülerek izledi

Meclis’te bu tartışmalar yaşanırken Genel Kurul’da bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tartışmayı gülerek izlemesi ise objektiflere yansıdı.




Önceki Haber
Deniz doldurularak yapılacak Rize Havalimanı ihalesini Cengiz Holding kazandı
Sonraki Haber
Kıbrıs görüşmelerinde Juncker'den Çavuşoğlu'na: 'Para lazım olunca bizi hatırlarsınız'