Ana SayfaGüncelBahçeli’den erken seçim ve Ahmet Türk açıklaması

Bahçeli’den erken seçim ve Ahmet Türk açıklaması

HABER MERKEZİ – ‘Başkanlık sistemini’ de içeren Anayasa değişiklik teklifini değerlendiren MHP Lideri Devlet Bahçeli, anayasanın Meclis’ten geçmemesi halinde Parlamento seçimlerinin yenilenmesi gerektiğini belirtti. Bahçeli ayrıca, Ahmet Türk’ün tedavisine fırsat verecek şekilde tutuksuz yargılanması gerektiğini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘Başkanlık sistemini’ de içeren Anayasa değişiklik teklifi görüşmelerini değerlendirdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, “Bu anayasa değişikliğinin Meclis’te referandum yolu açık olarak kabul edileceği görülüyor” dedi. Anayasanın Meclis’ten geçmemesi halinde Parlamento seçimlerinin yenilenmesi gerektiğini belirterek, erken seçim sinyali verdi.

Gizli oylama sonuçlarını da değerlendiren Bahçeli, “Oylamada ani iniş çıkış beklemiyorum. Düşüş beklemiyorum artış olabilir” dedi.

Bahçeli’nin Meclis’te yaşanan gerginlikler de değerlendirdi.

Gerilimin bu şekilde devam etmemesi gerektiğini söyleyen Bahçeli, “Meclis’teki gerilim referandum sürecinde Türkiye geneline yayılabilir” ifadelerini kullandı.

  ‘BAŞKANLIK’ TEKLİFİ | İlk turda 18 madde de kabul edildi

Fire tartışmaları

Bahçeli’ye fire tartışmaları da soruldu.

“Fireyi mercekle aramak lazım” diyen Devlet Bahçeli, “Kabul ve ret lotosu oynanıyor. MHP’ye yapılan haksızlık, doğru bulmuyorum” dedi.

Ahmet Türk

MHP Lideri, tutuklu bulunan eski Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

74 yaşındaki Türk’ün sağlık sorunları olduğunu hatırlatan Bahçeli, Türk’ün tedavisine fırsat verecek şekilde tutuksuz yargılanması gerektiğini belirtti.

  Ahmet Türk günler sonra sağlık kontrolüne götürüldü

Başika Kampı

Bahçeli’ye son olarak Türkiye ile Irak arasında bir dönem gerilime neden olan Başika Kampı ile ilgili son gelişmeler de soruldu.

MHP Lideri, “Başika’dan sonuç almadan geri adım atmamak lazım” dedi.




Önceki Haber
YAŞAM EYLEMİ | Biricik ilk gerçek mekan
Sonraki Haber
Meclis'te kürsü işgalinin ardından kavga