Ana SayfaDünyaBakan: Cinsel saldırının sebebi kadınların ‘batılılar gibi’ giyinmesi

Bakan: Cinsel saldırının sebebi kadınların ‘batılılar gibi’ giyinmesi

HABER MERKEZİ – Hindistan’da yılbaşında bir çok kadın toplu tacize maruz bırakıldı. Karnata Eyaleti İçişleri Bakanı G. Parameshwara, bu tacizlerin sebebinin kadınların ‘Batılılar gibi’ giyinmesi olduğunu savundu.

Hindistan’ın Karnataka Eyaleti’nin Bangalore kentinde yılbaşı gecesi bir çok kadının toplu tacize uğradığı ve kaçmaya çalıştığı kadınların fotoğrafları ve tanıklıklarının yerel basına yansıması sonucu ortaya çıktı.

Yılbaşı gecesine yönelik seri cinsel saldırı iddialarına Karnata Eyaleti İçişleri Bakanı G. Parameshwara saldırıları meşrulaştıran bir yanıt geldi.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Bakan Parameshwara, Bangalore’da yaşanan ‘talihsiz’ saldırıların, kadınların ‘Batılılar gibi’ giyinmesinin sonucu olduğunu savundu.

The Times Now TV kanalına İngilizce röportaj veren Parameshwara, kutlamalarla ilgili, “Orada çok sayıda, neredeyse Batılılar gibi görünen genç vardı. Batılıların sadece zihniyetlerini değil, giyimlerini de taklit ediyorlar” dedi.

Parameshwara yaşananları, “Yani bazı rahatsızlıklar olmuş, bazı kızlar tacize uğramış, böyle şeyler olur” diye yorumladı. Açıklamalarının büyük tepki toplaması ardından Parameshwara, sözlerinin yanlış aktarıldığını savundu.

Hindistan merkezi yönetiminden bir yetkili ise “kitlesel tacizin cezasız kalmasına izin vermeyeceklerini” belirtirek, hükümete bağlı Ulusal Kadınlar Komisyonu, Parameshwara’yı istifaya çağırdı.

Ulusal Kadınlar Komisyonu Başkanı Lalitha Kumaramangalam, “Bakana şunu sormak isterim. Hindistan’da erkekler, bir kutlama için Batılı kıyafetler giymiş kadınları görünce kontrolden çıkacak kadar zavallı ya da aciz mi?” diye konuştu.

Kumaramangalam, “Hint erkekleri ne zaman kadınlara saygı duymayı öğrenecek” diye sordu.

Hindistan polisi ise, güvenlik kamerası görüntülerinden saldırganların kimliklerini belirleyemediklerini belirtti.

Milletvekili: Erkektir yapar

Hindistan daha önce de kadınlara yönelik cinsel istismar haberleriyle sarsılmıştı. 2012’de Yeni Delhi’de altı kişinin tecavüzüne uğrayan ve demir çubuklarla dövülen 23 yaşındaki bir tıp fakültesi öğrencisi, hareket halindeki otobüsten aşağı atıldıktan sonra hayatını kaybetmişti. Olay Hindistan’da büyük protestolara neden olmuş, cezalar ağırlaştırılmıştı.

Ayrıca siyasi partiler toplu tecavüz olayıyla ilgili açıklamaları nedeniyle, kadın düşmanlığı ile suçlanmıştı. Bir siyasi parti liderinin olayın ardından “Erkektir, yapar” demesi büyük tepki toplamıştı.