Ana SayfaGüncelBakan’dan ‘kuraklık’ açıklaması: Muhalefet ‘su bitiyor’ diyor, Allah hemen kar gönderiyor

Bakan’dan ‘kuraklık’ açıklaması: Muhalefet ‘su bitiyor’ diyor, Allah hemen kar gönderiyor

HABER MERKEZİ –  Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Türkiye’nin barajlarındaki suyun yetersizliğine ilişkin konuştu. İddiaların gerçeği yansıtmadığını ve doluluk oranların iyi olduğunu söyleyen Eroğlu, “En son bakanlık bütçesi görüşülürken ‘Kuraklık var, sular bitiyor. Ne yapacaksınız?’ dediler. Allah hemen kar gönderdi. Barajlar dolu. Bir problem yok” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan barajlardaki doluluk oranları ve kuraklıkla ilgili ilginç bir açıklama geldi.

Barajlardaki doluluk oranlarının iyi seviyede olduğunu belirten Eroğlu, su yetersizliğinin olmadığını savundu.

Muhalefet partilerinden bu yönde gelen açıklamalara değinen Eroğlu, “En son bakanlık bütçesi görüşülürken ‘Kuraklık var, sular bitiyor. Ne yapacaksınız?’ dediler. Allah hemen kar gönderdi. Barajlar dolu. Bir problem yok” ifadelerini kullandı.

Eroğlu’nun konu hakkındaki konuşmasından bazı bölümler şöyle:

İstanbul’da 100 yıllık su meselesi kökünden bitti. Şimdi bir problem yok. O zaman 6,5 milyondu İstanbul’un nüfusu. Haftada bir defa su verdiğimiz zaman vatandaşlar çok seviniyordu.

İstanbul’da hanımlar 30-40 litrelik bidonları üst katlara taşımaları nedeniyle bel fıtığı hastalığına yakalanırdı. Okullarda temizlik olmadığı için çocuklar yıkanamadığı için bit salgını olurdu. Eczanelerde bit ilacı bulunmazdı. Eski Türkiye bu. Yeni Türkiye’de her şey mükemmel.

İzmir’de de su sorunu yok. Biz Gördes Barajı’ndan İzmir’e, tam 115 kilometre boyunca, içinden otomobil geçebilecek çapta borularla su getirdik. İstanbul’da da 7 baraj inşa ettik. Su problemi yok. 2071 yılına kadar İstanbul’da, 2060 yılına kadar da İzmir’de su meselesini kökünden çözdük.