Ana SayfaGüncelBakan’dan ‘ürkmemek elde değil’ açıklaması: İstanbul’da 250 bin konut riskli

Bakan’dan ‘ürkmemek elde değil’ açıklaması: İstanbul’da 250 bin konut riskli

HABER MERKEZİ – Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 50 bin riskli yapının bulunduğunu belirterek, “Ürkmemek elde değil” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Kentel dönüşüm” toplantısında konuştu.

İstanbul’da yaklaşık 50 bin riskli yapının bulunduğunu açıklayan Özhaseki, bunun 1 milyon 200 bin kişiyi ilgilendirdiğini söyledi

“Ürkmemek elde değil” diyen Özhaseki’nin açıklamaları şöyle:

Riskli olarak 50 bin civarında bir yapıdan bahsedebiliyoruz, bağımsız birim olarak bakıldığında bu da 250 bin konut ediyor. Bütün bu çalışmaların hepsi 1 milyon 200 bin kişiyi ilgilendiriyor.

1999 yılından önce yapılan 15 milyon binanın en az yarısı yenilenmeli.

1939’da Erzincan’dan başlayarak bir çizgi halinde İstanbul’a kadar uzanan bu hattaki depremler yaklaşık 60 yıl sürüyor. Gölcük depreminden de bugüne kadar 17 yıl geçmiş, her gün de risk artıyor. Bir başka özellik, bütün bu depremlerin 7 şiddetinde olması. Bilim adamları, büyük bir ihtimalle 2030 yılına kadar dört ayrı fay hattından İstanbul’da deprem beklendiğini söylüyorlar ve hepsinin de ortak kanaati, 2030’a kadar, yarın da olabilir, 2030’da da olabilir ve şiddeti de 7 civarında olacak.