Ana SayfaGüncelBakanlığa ‘Haydi namaza’ sorusu: Bu etkinlikler için mi çocuklara tatilde ödev verilmedi?

Bakanlığa ‘Haydi namaza’ sorusu: Bu etkinlikler için mi çocuklara tatilde ödev verilmedi?

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, Afyon’da ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen ‘Haydi namaza’ etkinliğini meclis gündemine taşıdı. Beştaş, Milli Eğitim Bakanı’ndan “Bakanlığınız tatilde ödev verilmemesi yönünde açıklama yaparken amacınız okulların dini etkinlikler düzenlemesi miydi?” sorusuna yanıt istedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Afyon’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğünün ilköğretim çağındaki öğrencilere yönelik ortaklaşa düzenlediği ‘Haydi namaza’ etkinliğini meclis gündemine getirdi.

Beştaş, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a yönelik sunduğu önergede, söz konusu ‘etkinlik’ kapsamında tüm çocukların yarı yıl tatili boyunca her gün namaza götürüleceğini ve bu durumun imza karşılığı kontrol altına alınmasının da kararlaştırıldığını belirtti.

Müftülüğün uygulamayı kent genelinde duyurma yönündeki talebi ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Çınar’ın okullara gönderdiği yazı ile öğretmenlere kampanyayı desteklemeleri talimatını da hatırlatan HDP’li Beştaş, söz konusu ‘etkinliğin’ uygulamaya geçirilip geçirilmediğini Milli Eğitim Bakanı Yılmaz’a sordu.

Beştaş, ayrıca şu sorulara yanıt istedi:

 

-Bahse konu etkinlik için Bakanlığınıza başvuru yapılmış mıdır?

-Söz konusu etkinliğin yapılmasına dair Bakanlığınızın oluru var mıdır?

-Bakanlığınız tatilde ödev verilmemesi yönünde açıklama yaparken amacınız okulların dini etkinlikler düzenlemesi miydi? Dini etkinlikler Bakanlığınızın talimat ile mi gerçekleşmektedir?

-Bahse konu etkinliğe katılım konusunda çocuklar ve velilerin izni aranmış mıdır?

-Katılımın imza karşılığı zaruri kılınmasının amacı nedir? Neden öğrenciler bu etkinliğe katılım için baskı altına alınmaktadır? Ailelerinin devlete emanet ettiği çocukların dini ve ideolojik baskı altına alınması sizce doğru bir uygulama mıdır?

  MEB'den çocuklara yarıyıl tatili 'ödevi': Yoklama alınacak, 'haydi namaza'



Önceki Haber
HDP’li Önder: Ahmet Türk için merhamet değil adalet istiyoruz
Sonraki Haber
ABD’nin ardından Rusya'dan da 'güvenli bölge' açıklaması: Türkiye Bab'tan çekiliyor mu?