Ana SayfaGüncelBaşbakan Yıldırım’dan Şengal ve Başika açıklaması

Başbakan Yıldırım’dan Şengal ve Başika açıklaması

HABER MERKEZİ – Başbakan Binali Yıldırım, Irak’taki temaslarının ardından Şengal ve Başika Kampı’na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Irak Federal Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta temaslarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Esenboğa Havalimanı’nda açıklama yaptı.

Yıldırım’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Görüşlerimizi karşılıklı olarak paylaştık. Toplantı çok faydalı oldu. Terör örgütlerine karşı ortak mücadele edilmesi konusunda anlaştık.

Başika’da bulunma sebebimizin terörle mücadeleden başka bir amacı olmadığını paylaştık.

Sincar (Şengal) bölgesinde PKK’nın konuşlanması, Türkiye’nin milli güvenlik meselesidir. Bu meseleyi de enine boyuna konuştuk. Ya Irak ve Peşmerge güçleri buradan PKK’lıları çıkaracak ya da Türkiye olmazsa gereğini yapacak. Bu konudaki düşüncemiz, duruşumuz nettir, bunu da bu ziyaret esnasında ifade ettik.

Irak’ın toprak bütünlüğü kadar onların hassasiyeti kadar bizim de hassasiyetimizdir. İlişkilerimizde yeni bir dönem başlamış oldu.

Erbil’de Neçirvan Barzani ve Mesud Barzani ile kapsamlı görüşmeler yaptık. Peşmergelerin Musul’u DAEŞ’ten kurtarmak için bulunduğu üsse gittik. Bakanlarımız Başika Kampı’ndaki askerlerimizle bir araya geldi.

  Başbakan Yıldırım: Görüşmeler iki başlıkta gerçekleşti
  Irak ve Türkiye'den ortak bildiri: 'Başika, bir Irak kampıdır'
Previous post
Ankara'da bir ADA: 'Güçlü bir mücadele çıkaracağız'
Next post
Kadıköy'de 6. yüzyıldan sarnıç ve Fransız Mektebi’nin kalıntıları ortaya çıkarıldı