Ana SayfaGüncelBaşbakan’dan Ortaköy saldırganına ilişkin ilk açıklama

Başbakan’dan Ortaköy saldırganına ilişkin ilk açıklama

HABER MERKEZİ – Ortaköy katliamını gerçekleştiren saldırganının yakalanmasıyla ilgili açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, “Önemli olan, yapılan bu alçak saldırının failinin yakalanmış olmasıdır, bunun arkasındaki iradenin, güçlerin her kimse ortaya çıkarılmasıdır” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, AKP Genel Merkezi’nde Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesi açıklama yaptı.

Ortaköy’deki ünlü gece kulübü Reina’da yeni yılın ilk saatlerinde 39 kişinin yaşamını yitirdiği katliamı gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov’un yakanlanmasına da değinen Yıldırım’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

‘Önemli olan saldırının arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılması’

Yılbaşı gecesi eğlence mekanına saldırı yapan ve birçok insanın hayatını kaybetmesine sebep olan alçak terörist dün ele geçirildi. Şu an sorgulaması devam ediyor, bununla ilgili birçok detay var ama sorgulama aşamasında olduğu için bu kadarını söylemekle yetinelim. Zamanla gelişmeler hakkında bilgiler ilgili arkadaşlar tarafından kamuoyuna verilecek.

Önemli olan, yapılan bu alçak saldırının failinin yakalanmış olmasıdır, bunun arkasındaki iradenin, güçlerin her kimse ortaya çıkarılmasıdır. Bu bizim için önemli bir gelişmedir.

Bahçeli – Kılıçdaroğlu görüşmesi

Bu görüşmeye ilişkin benim bir görüşüm yok. Ne konuşacaklar bilmiyorum. Anayasa’nın birinci tur oylaması tamamlandı. Ama Sayın Bahçeli’nin açıklamalarından ne konuşacakları aşağı yukarı belli oluyor.

‘Başkanlık teklifi’

Hiçbir sürpriz yok AK Parti grubu kaya gibi maşallah ikinci turda da gideceğiz oylarımızı atacağız. Bu bizim MHP ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bir değişikliktir. Birinci turda sonuç neyse ikinci turda da o olur. Referandum konusunda hiçbir tereddütümüz yok. Erken seçim için ne sebep var? Herhangi bir sebep var mı? İhtimaller üzerine amel olmaz önce bir gidelim herhangi bir tereddetüte mahal yok.

Erken seçim konularını gündeme getirerek ülkedeki istikrar konusunda tereddüt oluşturmaya gerek yok. Vatandaşlarımız iş alemimiz planlarını yapsınlar yatırım planlarını ertelemesinler. İstikrar devam ediyor. Seçimler planlandığı gibi 2019’da olacak.

  Ortaköy katliamını gerçekleştiren saldırgan gözaltına alındı
  Erdoğan'dan erken seçim açıklaması

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Almanya'dan Dr. Melis Uluğ'a 'Genç Akademisyen' ödülü
Sonraki Haber
'Kayyum atanan belediyede kadın çalışanlara polis tacizi'