Ana SayfaGüncel‘Bir kişi daha eksilmeyeceğiz’ diyen kadınlardan ‘ha ha ha ha Hayır’ şarkısı

‘Bir kişi daha eksilmeyeceğiz’ diyen kadınlardan ‘ha ha ha ha Hayır’ şarkısı

HABER MERKEZİ – ‘Bizler adam rejiminden bıkmışken tek adam rejimine geçiş istiyorlar” diyen Nar Kadın Dayanışması üyeleri isyanlarını ‘Ha ha ha ha Hayır’ adlı şarkıyla duyurdu.

‘Başkanlığı’ da içeren ve Meclis’te kabul edilip referanduma giden anayasa değişikliğine karşı başlatılan ‘Hayır’ kampanyasına bir destek de Nar Kadın Dayanışması’ndan geldi.

Kadınlar Barış Manço’nun sevilen şarkısı ‘Nane limon kabuğu’nun müziği üzerine isyanlarını ve neşelerini yansıtan bir şarkı yazarak yayınladı.

‘Ha ha ha ha Hayır’ adlı şarkılarına video çeken kadınlar, “El ele verip sokaklara çıkmalı karanlıkta yaşam olmaz” diyerek herkesi ‘Hayır’ demeye çağırıyor.

Dihaber’e konuşan Ankara Nar Kadın Dayanışması’ndan ve şarkıyı seslendirenlerden Ayşegül Uçar, şarkı ve videoyu yapma nedenlerini şu şekilde açıklıyor:

Günlerimizi, sokaklarımızı, kahkahalarımızı bu karanlığa hapsetmeye çalışanlara karşı aydınlığı büyütmek istedik. ‘Hayır’ ı en güçlü sesimizle, kahkahalarımızla çoğaltmak, fetvalarına, tekmelerine, mırıldanmalarına karşı ‘yeter be bizde varız buradayız’ demek, bu karanlığa inat gökkuşağı bahçelerine ulaşmak için, sözümüzü, sesimizi, fikrimizi ve bu karanlığı aydınlığa çevirme cüretimizi göstermek adına böyle bir şarkı yapma ihtiyacı hissettik.

“Bir kişi daha eksilmeyelim diye ‘Hayır’ diyoruz”

“IŞİD’den kurtulan kadınların fırlattığı kara çarşaflar gibi fırlatıp onları, renklerimizi gösterelim diye ‘Hayır’ diyoruz” diyen Uçar neden ‘Hayır’ dediklerini şöyle açıkladı:

14 yıllık iktidarları boyunca kadınlara yaşam hakkı tanımayan, sokakta yürümemizden, ne giyeceğimize, eğitim hakkımızdan yaşam hakkımıza kadar gasp etmeye çalışanlar şimdi hileleri hurdaları yasallaşsın istiyor. Bizler erkek yargı anayasal güvence altına alınmasın diye, işyerinde, okulda, sokakta, parkta, her yerde ve her saatte can güvenliğimiz olsun diye, bir kişi daha eksilmeyelim diye, çocuklarımızın düşleri kirletilmesin diye ‘Hayır’ diyoruz. Bizler ‘adam’ rejimlerinden bıkmışken ‘tek adam’ rejimine geçiş istiyorlar! Tabii ki Ha Ha Ha HAYIR!