Ana SayfaGüncel‘Bu Yaşta Hala Saklanarak Sigara İçiyorum’ İstanbul’da sahneleniyor

‘Bu Yaşta Hala Saklanarak Sigara İçiyorum’ İstanbul’da sahneleniyor

HABER MERKEZİ – Fransız oyun yazarı ve oyuncu Rayhana’nın kaleme aldığı ‘Bu Yaşta Hala Saklanarak Sigara İçiyorum’ oyunu İkincikat’ta izleyici ile buluşuyor.

Cezayir asıllı Fransız oyun yazarı ve oyuncu Rayhana’nın yazdığı ‘Bu Yaşta Hala Saklanarak Sigara İçiyorum’ adlı oyun Tiyatro Versus tarafından İkincikat’ta sahneleniyor.

Tarih boyunca temizlenme, dinlenme, eğlence ve hatta cinsel fantezilerle bağdaştırılan ‘hamam’ı mekan alan oyunun yönetmenliğini Kayhan Berkin üstleniyor.

Oyun farklı sosyal sınıflardan gelmiş ve bir şekilde erkek şiddetiyle tanışmış dokuz kadının erkeklerden uzak bir yerde din, siyaset, aşk ve aile hakkında sohbet ettiği ve yer yer çatıştığı bir aleme ayna tutuyor.

Bu yaşta hâlâ korkarak metroya biniyorum. Bu yaşta hâlâ internet yasağının kalkmasını bekliyorum. Bu yaşta hâlâ sokak ortasında eşlerini öldüren kocaları, tecavüz edilen çocukları, tepemizden aşağı yağan bombaları bazen canlı, bazen TV’den izliyorum​​ ve tiyatro yapmak haricinde bu yaşta hâlâ elimden başka bir şey gelmiyor.


19 ve 26 Ocak’ta sahnelenecek olan oyunun künyesi ise şöyle:

Yazan: Rayhana

Çeviren: Olcay Poyraz

Yöneten: Kayhan Berkin

Yapımcı: Mustafa Kalkan

Oyuncular: Ayşegül​ Yalçıner, Arin Sibel Arslan, Çiğdem Aksüt, Ebru Helvacıoğlu, Leman Aydın, Merve Kayalp, Özlem Durmaz, Sennur Nogaylar, Sonya Dicle Akbaş, Muhammed Ali Dönmez, Sinan Taştan, Burak Çiçek

Dekor: Gökhan Kodalak

Afiş: Taylan Ünal

Reji Asistanı: Cansu Sıtacı

Dekor Realizator: Zeki İlyas Kızılışık

Işık Tasarım: Önder Ay

Işık Uygulama: Gülce Doğan

Kostüm Tasarım: Aylin Atçı