Ana SayfaGüncelÇavuşoğlu: Yunanistan’la Geri Kabul Anlaşması’nın iptali gündemde

Çavuşoğlu: Yunanistan’la Geri Kabul Anlaşması’nın iptali gündemde

HABER MERKEZİ –  Darbe girişiminin ardından kaçan Yunanistan’a kaçan 8 askerin Türkiye’ye  iadesinin reddedilmesine tepki gösteren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Yunanistan’la Geri Kabul Anlaşması’nın iptali gündemde” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’da konuştu. Çavuşoğlu’nun gündeminde darbe girişiminin ardından Yunanistan’a kaçan 8 askerin Türkiye’ye iadesinin reddedilmesi vardı.

Çavuşoğlu şöyle konuştu:

Esasen Yunanistan’a gerekli bilgileri belgeleri, delilleri her şeyi verdik. O nedenle bu karar hukuki bir karar değil, bu karar siyasi bir karardır. Şu anda Yunanistan darbecilere, teröristlere sahip çıkan, onları destekleyen bir ülke durumuna düştü

Bu karar gerçekten kabul edilemez. Elbette gerekli açıklamamızı yaptık, tekrar yargılanmaları için talepte de bulunduk ama tepkimizi gösteriyoruz, uygulamada da göstereceğiz. Şu anda ilişkimize ister istemez etkisi olacaktır.

Yunanistan ile aramızda Avrupa Birliği ile imzaladığımız göç anlaşmasının yanında ikili Geri Kabul Anlaşması var. Bu Geri Kabul Anlaşması’nın iptali dahil gerekli adımları atacağız. Teröristlere, hainlere, darbecilere sahip çıkan ülkelere biz de olumlu bakamayız. Yunanistan’ın da bunu bilmesi lazım.

Öte yandan Adalet Bakanlığı da askerlerin iadesi için ikinci bir dosya hazırladı. Dosya, Dışişleri Bakanlığı kanalıyla Yunanistan’a iletildi.

İstanbul 12. Sulh Ceza Hakimliği de askerler hakkında kırmızı bülten çıkarılması talebiyle Interpol’e de yazı gönderdi.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Halk otobüsünde kadına şiddete teşvik
Sonraki Haber
Maçka Forumu'ndan 'işgal edilecek olan' Maçka Parkı için koşu çağırısı