Ana SayfaGüncelCHP ve HDP’den ‘erken seçim’ açıklaması

CHP ve HDP’den ‘erken seçim’ açıklaması

HABER MERKEZİ – MHP ve AKP’den gelen erken seçim sinyaline ilişkin CHP ve HDP’den birer açıklama geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Erken seçim için ‘hodri meydan’ diyoruz. Rejim değişikliği olacağına, erken seçime evet” derken HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen ise “Bu şartla altında zaten erken seçim kararı çıkmaz. Kimse korkmasın biz varız. Biz hatta yüzde 15 seçim barajı istiyoruz” diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Anayasa teklifi Meclis’ten geçmezse parlamento yenilenmeli” sözlerinin ardından TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı, AKP Milletvekili Mustafa Şentop da “Teklif Genel Kurul’dan geçmezse Türkiye seçime mecbur kalır” ifadelerini kullanmıştı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Anasaya değişiklik teklifinin görüşülmesi sırasında konuya ilişkin partileri adına birer açıklama yaptı.

CHP: Hodri meydan

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Özel, “Şu anda Genel Başkan adına konuşuyorum” dedi ve şöyle devam etti:

Erken seçim için ‘hodri meydan’ diyoruz. Rejim değişikliği olacağına, erken seçime evet.

HDP: Yüzde 15 seçim barajı istiyoruz

Ayhan Bilgen de kritik yedinci maddeye dikkat çekerek Anayasa değişiklik görüşmesiyle ilgili şöyle konuştu:

Sadece burada yedinci maddedeki partili cumhurbaşkanı mekanizmasının hayata geçirilmesi için araçsallaştırılan gündemlerdir. Bu paketin esası partisi ile ilgili endişeleridir. Kendi partisi ile ilgisi sorunları çözemediği için bir ülkenin rejimini değişitrme riskini siz göze alıyorsanız, söylenecek çok bir şey yok.

Bu şartla altında zaten erken seçim kararı çıkmaz. Kimse korkmasın biz varız. Biz hatta yüzde 15 seçim barajı istiyoruz. Yüzde 10 barajını bizim için koymuştunuz ama buradayız. Yüzde 15 yapın biz bunu göze almışız.

  ‘BAŞKANLIK’ TEKLİFİ | İlk turda 18 madde de kabul edildi
  AKP'den erken seçim sinyali: Anayasa teklifi geçmezse seçime mecbur kalırız
  Bahçeli'den erken seçim ve Ahmet Türk açıklaması