Ana SayfaGüncel‘Cinsel saldırı suçlusu şoför öldürmeye teşebbüsten de yargılansın’

‘Cinsel saldırı suçlusu şoför öldürmeye teşebbüsten de yargılansın’

HABER MERKEZİ – Ankara’da Özel Halk Otobüsüne binen kadına cinsel saldırıda bulunan şoför İbrahim Tuncay hakkında ‘öldürmeye tam teşebbüsten’ yargılanması için de dilekçe verildi. Tuncay’ın daha önce işlediği 3 cinsel saldırı suçundan ceza almadığı öğrenildi.

Ankara Etimesgut’ta özel halk otobüsünde kadın yolcuya cinsel saldırıda bulunan İbrahim Tuncay’ın ‘öldürmeye tam teşebbüs’ suçundan da yargılanması istendi.

Cinsel saldırıya maruz bırakılan kadının avukatı Hüsniye Şimşek, bu taleple Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe verdi.

Dilekçede İbrahim Tuncay’ın öldürme kastı ile hareket etmesine rağmen soruşturma ve tutukluluğa sevk aşamasında bu suçun dikkate alınmadığı vurgulandı.

İbrahim Tuncay’ın hakkında 50’ye yakın suç dosyası bulunduğu öğrenilmişti.

  Ankara'daki saldırgan erkeğin 3'ü cinsel istismardan 48 suç kaydı var

Tuncay’ın cinsel istismar suçundan birden fazla kez yargılandığı ve her seferinde cezasızlıkla serbest kaldığı ortaya çıktı.

Dilekçede cinsel saldırının, Özgecan Aslan’ın bindiği minibüs şoförü tarafından katledilmesi ile aynı olduğu, kadının bu kez ‘şans eseri’ hayatta kaldığına dikkat çekildi.

Öte yandan dilekçede aynı hafta ve yine aynı bölgede başka bir kadının da tecavüze maruz bırakıldığı belirtilerek “Müvekkilin yaşadığı olayla aynı hafta haricen öğrendiğimiz kadarıyla aynı bölgede bir dolmuş yolcusu da tecavüze uğramıştır. Yine bir kadın bir binaya sokularak tecavüze uğramıştır” ifadelerine yer verildi.

  Cinsel saldırıya uğrayan kadın: 'Toplu taşımayı güvenli zannediyordum'
Previous post
Dayanışmaya ilk ceza: İki nöbetçi yayın yönetmenine hapis ve para cezaları
Next post
'PYD masada olmalı' diyen ABD'den bir açıklama daha