Ana SayfaGüncelCinsel saldırıya uğrayan kadın: ‘Toplu taşımayı güvenli zannediyordum’

Cinsel saldırıya uğrayan kadın: ‘Toplu taşımayı güvenli zannediyordum’

HABER MERKEZİ – Ankara’da bindiği halk otobüsünün şoförü tarafından aracın içinde cinsel saldırıya maruz bırakılan kadın yaşadıklarını anlattı, “Toplu taşımayı güvenli zannediyordum” dedi. Kadınlardan destek aldığını ancak buna rağmen yalnız hissettiğini vurgulayan kadın, Türkiye’de kadınlara cinsel saldırı ve şiddet uygulayan erkeklere yönelik cezasızlığa dikkat çekerek “Ya hak ettiği cezayı almazsa? Ya tutuksuz yargılanırsa? Hepimiz biliyoruz ki bu söylediğim şeyler bu ülkede sıkça yaşanıyor” diyerek tedirginliğini dile getirdi.

Ankara Etimesgut’ta bindiği özel halk otobüsünün şoförü tarafından aracın içinde cinsel saldırıya maruz bırakılıp tehdit edilen kadın, Hürriyet’ten Ayşe Arman’a konuştu.

O anları anlatan kadın, şunları söyledi:

“Toplu taşımayı güvenli zannediyordum”

O gün hava eksi 11’di. Ben bir okulda İngilizce öğretmeniyim, o gün de işlerim geç bitti. Saat 22.30’da eve dönecektim. Hep o durağa kadar geliyor, sonra eve kadar yürüyordum. Fakat o gün çok soğuktu. Keşke otobüse binmeseydim. Kendime kızıyorum. Toplu taşımayı güvenli zannediyordum. Keşke bir taksiye binseydim. Ya da yürüseydim. Yürürken daha kötüsü olamazdı ki, yine saldırıya uğrayabilirdim ama bu kadar kötüsü olamazdı!

“Kadınlardan destek var ama yine de yalnız hissediyorum”

Olaydan sonra, avukatından ve bütün kadın kuruluşlarından destek gördüğünü ancak yine de yalnız hissettiğini anlatan kadın, şöyle devam etti:

Tarifsiz bir üzüntü içindeyim. Bir de sanki benim bir kusurum varmış gibi utanıyorum. Öfkeliyim de. Pek çok kişi benim yanımda olduğunu söylüyor, avukatım beni hiç yalnız bırakmıyor. 24 saat neredeyse. Bence kendime bir şey yapabileceğimden korkuyor. Çok da destek var bütün kadınlardan, kadın kuruluşlarından. Ama yine de kendimi yalnız hissediyorum. Hayatım bitmiş gibi. Çok kötüyüm.

“Ya tutuksuz yargılanır, hak ettiği cezası almazsa?”

Şoförün, kendi rızası olduğunu söyleyerek yalan söylediğini ve tek isteğinin cezalandırıldığını görmek olduğunu anlatan kadın, şunları söyledi:

Öyle elini sallayıp hayatına devam etmemeli. Benim hakkımda söylediği yalanlar da var, onlara da deliriyorum. Hem sen bir insana yapabileceğin en büyük kötülüğü yap, yetmezmiş gibi iğrenç, çirkef yalanlar söyle! Benim halimi gören acır. Ağzım, yüzüm, benim tanınmaz halde. Ben nasıl olur da kendi rızamla o adamla birlikte olmuş olabilirim?

Kendisine tecavüz eden erkeğin ceza almamasından korktuğunu da anlatan kadın, şöyle devam etti:

Ya hak ettiği cezayı almazsa? Ya tutuksuz yargılanırsa? Hepimiz biliyoruz ki bu söylediğim şeyler bu ülkede sıkça yaşanıyor. O gelir beni bulur ve öldürür. Yarım bıraktığı işi bitirir. Ben bu korkuyla mı yaşayacağım?