Ana SayfaGüncelCNN Türk’ün mikrofon uzattığı çocuk: ‘Cumhurbaşkanı olup idamı getireceğim’

CNN Türk’ün mikrofon uzattığı çocuk: ‘Cumhurbaşkanı olup idamı getireceğim’

HABER MERKEZİ – CNN Türk’ün karnelerin dağıtılması dolayısıyla mikofon uzattığı küçük bir çocuk büyüyünce muhtarlıktan Cumhurbaşkanlığına uzanan kariyerinde zirveye çıkacağını, ardından da Anayasayı değiştirip idam cezası getireceğini söyledi. Çocuğun sözleri karşısında CNN Türk muhabiri ise “Yaş küçük ama hayaller büyük” dedi.

CNN Türk, yarıyıl tatilinin başlamasına ilişkin yaptığı haberinde, karne alacak çocuklarla canlı yayında söyleşi yaptı.

Bu sırada bir öğrenci “Büyüyünce ne olacaksın?” sorusuna “Anayasayı değiştireceğim, idam getireceğim” yanıtını verdi.

Diken’in haberine göre küçük çocuk, şunları dile getirdi:

Ben cumhurbaşkanı olmak istiyorum, hedefim büyük, basamak basamak. Siyasete muhtarlıktan başlamayı düşünüyorum. Sonra belediye başkanı, milletvekili, sonra bakan, sonra başbakan ve sonra da cumhurbaşkanı olmak istiyorum.

Anayasayı değiştireceğim, darbeciler yüzünden bir sürü sorunlar yaşıyoruz bu yüzden idam getireceğim. Anayasalar geri dönmüyormuş ama ben geri döndüreceğim.

Küçük çocuğun bu sözleri karşısında CNN Türk muhabiri ise çocuğa “Yaş küçük ama hayaller büyük” yanıtını verdi.

Sosyal medyada da paylaşılan videoya tepki yağarken, çocuğun söz konusu ifadeleri dile getirmesinden siyaset sorumlu tutuluyor.

’15 Temmuz köşesi’, öğretmenden öğrencilere ‘idam ipi’…

15 Temmuz darbe girişiminin ardından anaokul öğrencilerinin tankın önüne yatırıldığı tiyatrolardan “Zafer İslam’ındır” denilen ‘15 Temmuz köşeleri’ne ve öğrencilerine idam ipi verip fotoğraf çektiren öğretmene uzanan skandallar söz konusu olmuştu.

Öte yandan Eğitim-Sen, geçtiğimiz günlerde açıkladığı ‘Eğitime Yönelik Saldırı ve Tehditlerin Gölgesinde 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı I. Yarıyıl Değerlendirmesi’ raporunda, hükümetin darbe girişimini ‘fırsata çevirdiğini’ ve ‘dindar ve kindar nesil hedefine uygun olarak eğitimin dini kurallara göre şekillendirildiğini’ uyarısında bulunuldu.

  İlköğretim okulunda skandal: Öğrencilerine idam ipi verip, fotoğraf çektirdi
  İlkokulda ‘15 Temmuz köşesi’: ‘Zafer İslamın’