Ana SayfaGüncelÇocuğu cinsel istismara maruz bırakıp, ölümüne sebep olan erkek serbest

Çocuğu cinsel istismara maruz bırakıp, ölümüne sebep olan erkek serbest

HABER MERKEZİ – Antalya’da mahkeme, kendisini polis olarak tanıtarak 15 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan ve kızın ölmesine sebep olan Cevher A.P. hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. 

Antalya’da 23 Nisan 2014 tarihinde evine gitmesi için üvey babası tarafından otobüse bindirilen 15 yaşındaki R.D. isimli kız çocuğu bir durak sonra indiği Kaleiçi’nde 32 yaşındaki Cevher A.P. tarafından “Uyuşturucu şüphelisi olarak seni gözaltına alıyorum. Karakola gideceğiz” denilerek, kent içi ulaşımını sağlayan otobüse bindirildi.

Cevher ile çocuğun durumundan şüphelenen bir kadın yolcu, Güzeloba Mahallesi’nde otobüsten inen Cevher ve çocuğu takip etti. Çocuğun bir sitenin zemin katındaki daireye götürüldüğünü gören kadın durumu polise haber verdi. Olay yerine gelen polis tarafından gözaltına alınan Cevher, çocuğun bağış toplamak için eve geldiğini iddia etti ve ardından 300 lirasını çaldığı iddiasında bulundu. Çocuk ise Cevher’in kendisini polis olarak tanıtıp “karakola gidiyoruz” diyerek evine getirdiğini, ardından kendisine cinsel istismarda bulunduğunu söyledi.

‘Ruh sağlığı bozulmadı’ raporu 

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi 24 Nisan 2014 tarihinde hazırladığı raporda çocuğun ‘ruh sağlığının bozulduğu’ tespitine yer verdi. Bunun üzerine tutuklanan Cevher hakkında cinsel istismar suçundan 13 yıla kadar hapis istemiyle Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Cevher, 2015 Nisan ayında tahliye edilmesiyle birlikte bu kişinin tekrar kendisini kaçırmasından endişe eden kız çocuğu, eve kapandı.

Mahkeme talep üzerine, ruh sağlığının bozulup bozulmadığının tespiti için çocuğun bir de Adli Tıp 6. İhtisas Kurulu’na gönderilmesine karar verdi. 8 Temmuz 2015 tarihinde çocuk hakkında düzenlenen raporda stres bozukluğu tespit edilerek, bu tablonun ruh sağlığını etkilediği, ancak ruh sağlığını bozacak mahiyet ve derecede olmadığı belirtildi. Rapordan 10 gün sonra kız çocuğunun kendisini asarak intihar ettiği iddia edildi.

Cinsel istismar suçlusuna ‘kovuşturmaya yer yok’ kararı

Çocuğun ölümüyle ilgili başlatılan soruşturmadan sonuç çıkmadı.

Savcılık, onu intihara yönlendiren veya ölümünde kusur bulunan kimse bulunmadığı anlaşıldığından, kız çocuğunun annesi Habibe K. ile çocuğa istismardan yargılanan Cevher A.P. hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Mahkeme, kız çocuğunun yaşamına son vermesi üzerine Adli Tıp Genel Kurulu’ndan yeni bir rapor talep etti. Adli Tıp Genel Kurulu’nca hazırlanan 23 Haziran 2016 tarihli rapor, Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Rapor, davanın 14’üncü duruşmasında okunup dosyaya eklendi.

Tutuksuz yargılanan Cevher A.P. ile kız çocuğunun annesi Habibe K.’nın ve tarafların avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada, Adli Tıp Genel Kurulu’nun hazırladığı rapor okundu. Raporda, Adli Tıp 6’ncı İhtisas Kurulu’nun verdiği raporda olduğu gibi çocuğun ruh sağlığının eylem nedeniyle bozulmadığı, ancak etkilendiği belirtildi. Çocuğun ailesinin avukatı Ahmet Arda Küçük, adli tıp raporunu okumak için süre talep etti.

Mahkeme, taraflara süre verilmesi için duruşmayı erteledi.


Kaynak: Gazete Şujin

Previous post
O kale bu kaledir: Caber Kalesi'nin tarihi ve önemi üzerine
Next post
Enerji Bakanı Albayrak'tan elektrik kesintisi ve zam açıklaması