Ana SayfaGüncelCumhurbaşkanı’ndan Ortaköy saldırganına ilişkin ilk açıklama

Cumhurbaşkanı’ndan Ortaköy saldırganına ilişkin ilk açıklama

HABER MERKEZİ – Ortaköy katliamını gerçekleştiren saldırganının yakalanmasıyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Artık bu ülkede kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak, hukuk devleti sınırları içerisinde herkesten hesap sorulacaktır” dedi. ‘Açıkça meydan okuyorum’ diye devam eden Erdoğan, “Bize göre sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır. Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da SGK hizmet binalarının toplu açılış töreninde konuştu.

Ortaköy’deki ünlü gece kulübü Reina’da yeni yılın ilk saatlerinde 39 kişinin yaşamını yitirdiği katliamı gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov’un yakanlanmasına da değinen Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Ortaköy Katliamı

Bu konuda gayreti ve emeği olan İçişleri Bakanlığımız, İstanbul Emniyet Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm güvenlik ve istihbarat birimlerimizi tebrik ediyorum. Artık bu ülkede kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak, hukuk devleti sınırları içerisinde herkesten hesap sorulacaktır. Ortaköy saldırısının faili teröristin yakalanmış olması, bu güvenlik anlayışının önemli bir tezahürüdür.

Sağlık

Genel sağlık sigortasını ilk getirdiğimizde birileri olmaz batarsınız bitersiniz dediler. İşte görüyorsunuz yılbaşı itibariyle 5 yıl geride kaldı. Sistem tıkır tıkır işliyor.

Eskiden ilaç almak bile başlı başına bir dertti. Şimdi herkes ilacını dilediği eczaneden alıyor. Gençler eski Türkiye’yi bilmediği için bu anlattıklarımı anlamakta zorlanıyor olabilirler. İbret almazsak ibretlik oluruz. İbret alarak bütün bu yanlışları düzelttik. Yozgat’ta bir şehir hastanesi açıldı. Bu idealimizdi. Sağlam girip hasta çıktığımız günleri hatırlıyorum.

Diyarbakır’daki saldırısı

Dün Diyarbakır’da o kanı bozuklar yine güvenlik güçlerimize saldırdılar kan döktüler 4 şehidimiz var. Utanmadan sıkılmadan parlamentoda çıkıp şunu söyleyebiliyorlar benim polisime askerime köy korucularıma saldırıyorlar. Siz kime neyi anlatıyorsunuz? Birer maşasınız. Eğer siyaset yapacaksanız seçtiğiniz kelimeleri cümleleri dikkatli seçeceksiniz. Aksi takdirde bu ülkenin yönetimi gereği neyse bunu hukuk içerisinde yapacaktır yapmaktadır.

Ekonomi

Ülkemize yönelik saldırıların en önemli araçlarından biri de ekonomidir. Bu alanda kendi eksiklerimizden kaynaklanan sorunlarımız yok değil var. Paranızı bankada tutun dendiği zaman bu paranı o finans kuruluşlarının sahiplerine ver onlar hiçbir yatırım yapmadan reel sektöre oradan korkunç vurgunlar vursun demektir. Finans sektörünün sahibi durumunda olanlar, eğer bu ülkede girişimciye, yatırımcıya gerekli kredi musluklarını açmıyorsa, kim ne derse desin karşısında bizi, hükümeti bulacaktır.

Verilen krediler yüksek faizle olmaz da düşük faizle olursa yatırımcının rekabet gücünü de artıracaktır. O zaman Türkiye’nin sıçraması çok daha çabuk olacaktır. Acımasız parayı kullanları ben ekonomik terör estiriyorlar diye vasıflandırıyorum.

‘Göklerden gelen bir karar var’

Ben şimdi buradan bütün terör örgütlerine açıkça meydan okuyorum; elinizden geleni ardınıza koymayın. Bize göre sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır. Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır.

‘Yerle yeksan edeceğiz’

15 Temmuz’da darbe yapmak için harekete geçenleri nasıl milletimizle birlikte başarısızlığa uğrattıysak, Suriye’de sınırımızda terör bölgesi oluşturmaya çalışanların heveslerini nasıl kursaklarında bıraktıysak, ekonomide kurulan tuzakları, Suriye ve Irak’ta yazılan senaryoları, bölgemizde oynanan oyunları da aynı şekilde yerle yeksan edeceğiz.

  Vali Şahin'den Ortaköy saldırganıyla ilgili açıklama: Saldırıyı yaptığını kabul etti
  Başbakan'dan Ortaköy saldırganına ilişkin ilk açıklama

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Neden intikam almak kişiye kendini iyi hissettirir?
Sonraki Haber
Elektronik ürünlere de zam geldi