Ana SayfaGüncelDelil bulamayan polisten gazetecilere ‘1 dolar’ sorusu

Delil bulamayan polisten gazetecilere ‘1 dolar’ sorusu

HABER MERKEZİ – 25 Aralık’ta gözaltına alınan gazeteciler Ömer Çelik, Metin Yoksu, Tunca Öğreten, Derya Okatan, Mahir Kanaat ve Eray Saygın’ın  emniyet ifadeleri başladı. Sorguda gazetecilere Redhack’in yayınladığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın maillerine ilişkin sorular yönelten polisin gazeteci Okatan’a evinde bulunan 1 dolar ilişkin “Bu parayı ne maksatla bulundurmaktasınız” diye sorması dikkat çekti.


Haber: ÇAĞDAŞ KAPLAN


Redhack’in yayınladığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın maillerine ilişkin haberler nedeniyle İstanbul, Ankara ve Diyarbakır’da 25 Aralık 2016 tarihinde evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alınan ve 23 gündür gözaltında tutulan OHAL Kanun Hükmünde Kararnamesi (KHK) ile kapatılan DİHA Haber Müdürü Ömer Çelik  ve muhabiri Metin Yoksu, Diken yazarı Tunca Öğreten, ETHA Yazıişleri Müdürü Derya Okatan, Birgün Gazetesi Muhasebe Sorumlusu Mahir Kanaat ve Yolculuk Gazetesi İmtiyaz Sahibi Eray Sargın’ın emniyet ifadeleri başladı.

Gazetecilerden Derya Okatan emniyetteki ifadesinde susma hakkını kullandı ve savcılıkta ifade vereceğini söyledi.

Polis ise Okatan’a Redhack’in yayınladığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın maillerine ilişkin sorular sordu.

Ayrıca polisin Okatan’a evinde bulunan 1 dolara ilişkin de “Bu parayı ne maksatla bulundurmaktasınız?” diye sorduğu öğrenildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından hakkında soruşturma yürütülen kişilerin evlerinde 1 dolarlık banknotlar bulunduğu yönündeki iddialar sıkça basında yer almıştı. Söz konusu haberlerde ‘FETÖ’ üyelerinin ‘birbirlerini tanımak için’ bu banknotları kullandığı iddia ediliyordu.

Polisin 23 gündür gözaltında tuttuğu gazetecilerden Okatan’a ‘1 dolar’ sorusu sorması ise dikkat çekti.

Gözaltındaki diğer gazetecilere de Okatan’a olduğu gibi Redhack’in yayınladığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın maillerine ilişkin sorular sorulduğu ve tamamının emniyette susma hakkını kullanarak savcılıkta ifade vermek istediklerini söylediği öğrenildi.

Emniyet işlemleri tamamlanan gazetecilerin yarın Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edilmesi bekleniyor.

Öte yandan gazeteciler gözaltındaki meslektaşları için yarın saat 13.00’de adliye binası önünde basın açıklaması yapacak.