Ana SayfaGüncel‘Delil üretmeye çalışıyorlar’: Gazeteciler 19 gündür gözaltında

‘Delil üretmeye çalışıyorlar’: Gazeteciler 19 gündür gözaltında

HABER MERKEZİ – 25 Aralık’ta gözaltına alınan gazeteciler Ömer Çelik, Metin Yoksu, Tunca Öğreten, Derya Okatan, Mahir Kanaat ve Eray Saygın 19 gündür gözaltında. Derya Okatan’ın başlatmış olduğu açlık grevi eylemi ise devam ediyor. Avukat Özcan Kılıç, gazeteciler hakkında verilen 30 günlük gözaltı kararını değerlendirdi.

Redhack’in yayınladığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın maillerine ilişkin haberler nedeniyle İstanbul, Ankara ve Diyarbakır’da 25 Aralık 2016 tarihinde evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alınan OHAL Kanun Hükmünde Kararnamesi (KHK) ile kapatılan DİHA Haber Müdürü Ömer Çelik  ve muhabiri Metin Yoksu, Diken yazarı Tunca Öğreten, ETHA Yazıişleri Müdürü Derya Okatan, Birgün Gazetesi Muhasebe Sorumlusu Mahir Kanaat ve Yolculuk Gazetesi İmtiyaz Sahibi Eray Sargın 19 gündür gözaltında tutuluyor.

“Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla gözaltına alınan gazetecilerin ne ile suçlandığı ise bilinmiyor. Gazeteciler hakkında herhangi bir delil ise şu ana kadar avukatlara tebliğ edilmiş değil.

Öte yandan gazeteciler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından 24 Ocak’a kadar gözaltı kararı bulunuyor.

19 gündür açlık grevinde

Gözaltına alınan gazetecilerden Derya Okatan’ın başlatmış olduğu açlık grevi eylemi ise devam ediyor.

dihaber’e konuşan avukatlardan Sezin Uçar, Okatan’ın doktor kontrolünde B1 vitamini aldığını ifade ederek, aşırı kilo kaybı yaşadığını dile getirdi. Uçar, Okatan’ın bel ağısı yaşadığı, grip olduğunu ve troit testleri yapıldığını söyledi.

Avukat Sezin Uçar, gazetecilerin morallerinin yerinde olduğunu da dile getirti.

‘Delil üretmeye çalışıyorlar’

Avukat Özcan Kılıç ise gazetecilerin gözaltına alınmasını, “saçma sapan bir gözaltı” şeklinde yorumlarken, gözaltı kararının hukuksuz olduğunu dile getirdi.

Gazeteciler hakkında verilen 30 günlük gözaltı kararını ise Kılıç, “Ellerinde olmayan delilleri üretmeye çalışıyorlar” şeklinde değerlendirdi.

  TGC '145 gazeteci tutuklu' diyor, Bozdağ'a göre 'gazetecilikten tutuklu kimse yok'
Previous post
81 kadını katleden polisin 'itiraf oyunu'
Next post
TÜSİAD Başkanı'ndan 'laiklik' uyarısı