Ana SayfaGüncelDİNK DAVASI | Aralarında Muammer Güler’in de olduğu 51 kişi tanık olarak dinlenilecek

DİNK DAVASI | Aralarında Muammer Güler’in de olduğu 51 kişi tanık olarak dinlenilecek

HABER MERKEZİ – Hrant Dink cinayeti davasında eski içişleri bakanı ve dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler’in de aralarında bulunduğu 51 kişinin tanık olarak dinlenilmesine karar verildi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine dair birleştirilen davaya İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Duruşmada tutuklu sanığı ve dönemin İstihbarat Dairesi C5 Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer savunmasına devam etti.

Yılmazer savunmasında dönemin Başbakan’ı Erdoğan’dan talimatıyla Oda TV soruşturmasına başladıklarını söyledi. Yılmazer bu konuda şu ifadeleri kullandı:

Ama Ahmet Şık ve Nedim Şener yoktu bu soruşturmada. Çalışma yaptık, adli mercilere ulaştırdık. Ele geçen belgelerin incelenmesi üzerine Ahmet Şık ve Nedim Şener gözaltına alındılar. Şık’ın taslak kitabı da ele geçti. İncelendiğinde savcı yasaklama kararı çıkarıldı. Toplatma diye bir şey yok. Suç unsuru ihtiva ettiğine dair karar çıkarıldı. Polisle, benle istihbarat şubeyle ilgisi yok. Beni de sonra tartışmalar nedeniyle istihbarattan aldılar.

Eski İstihbarat Daire Başkanları Hanefi Avcı ve Sabri Uzun’un “cemaatçi” olarak belirtiken listede olduğunu söyleyen Yılmazer şöyle konuştu:

Benim adım hiçbir zaman yoktu. Benim arkamda kimin olduğunu herkes gayet iyi biliyor. Beşir Atalay benim arkamda durmuş. Çünkü başbakanın iradesi var. Ben neye göre cemaatçiyim? Hakkımdaki tek listeyi Aydınlık yayınladı. Emniyet bu belgeyi reddetti. Bu sahte bir belgeydi. Ama savcılık bunu temel almış.

‘Fişlemeci bir devletiz, derin devlet anlayışından geliyoruz’

Savunmasında Türkiye’nin “fişlemeci bir devlet” olduğunu söyleyen Yılmazer, şöyle devam etti:

Biz fişlemeci bir devletiz. Biz derin devlet anlayışında geliyoruz. Herkesin zamanı gelince kullanılacak bir fişi vardır. Birini şeytanlaştırırız, kimi sevmiyorsak bu torbanın içine doldururuz, toptan kurtuluruz.

51 kişi tanık olarak dinlenilecek

Savunmanın ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, davada aralarında eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Emniyet Müdürleri Hanefi Avcı, Emin Arslan, Bülent Köksal, Recep Güven, Selim Kutkan ile gazeteci Nedim Şener’in de olduğu 51 kişinin tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Duruşma 6 Şubat 2017 tarihine ertelendi.