Ana SayfaGüncelDİNK DAVASI | Eski istihbaratçı Yılmazer: Erdoğan’ın talimatı olmadan yaptığım hiçbir iş yoktur

DİNK DAVASI | Eski istihbaratçı Yılmazer: Erdoğan’ın talimatı olmadan yaptığım hiçbir iş yoktur

HABER MERKEZİ – Hrant Dink cinayeti davasında savunma yapan dönemin İstihbarat Dairesi Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer,  “Bizi silahlı terör örgütü yöneticisi yaptılar. Terör örgütü yöneticisine bakar mısınız? Hepsi Başbakan Erdoğan ve yetkililer tarafından atandı. Niye bir tek siyasi yetkili yok burada. Ergenekon, Balyoz,KCK soruşturmaları için emir veren bizzat dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’dır.Başbakanın talimatı olmadan yaptığım hiçbir iş yoktur” dedi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine dair birleştirilen davanın 31. celsesi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Duruşmaya, davanın savunma yapmayan tutuklu sanığı ve dönemin İstihbarat Dairesi C5 Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, dönemin İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ile diğer sanıklar katıldı.

Duruşmada bir önceki duruşmadan bu yana dosyaya gelen belgelerin okunmasının ardından  Yılmazer’in sorgusu başladı.

Hakkındaki iddialara ilişkin  “Benden önceki kadro neyse ben onunla iş yaptım. Bu iddialar savcıya yakışmaz” diyen Yılmazer’in savunmasına mahkeme başkanı müdahale etti.

Mahkeme başkanı, Yılmazer’e  “Bir kurum için, savcı için yakıştırmadım diyemezsiniz. İddialarıdır” diyerek tepki gösterdi.

Erhan Tuncel’in istihbaratta göreve alınmasına ilişkin konuşan Yılmazer  “Yardımcı istihbarat elemanının işe alınması veya çıkarılmasını C şube takip etmez. Benim bilgim yok” diye konuştu.

Ergenekon ve Balyoz gibi soruşturmaların emrinin dönemin başbakanı Erdoğan tarafından verildiğini belirten Yılmazer’in savunmasından bazı bölümler şöyle:

Bizi silahlı terör örgütü yöneticisi yaptılar, terör örgütü yöneticisine bakar mısınız? Hepsi Başbakan Erdoğan ve yetkililer tarafından atandı. Niye bir tek siyasi yetkili yok burada? Neye göre kumpas bu Ergenekon, Balyoz? Daha düne kadar devlete kadar bir yönelimleri vardı. Ergenekon, balyoz soruşturmaları için emir veren bizzat dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Benim herhangi bir fiilim yok Hrant Dink cinayetine dair. Benim hangi dahlim veya fiilim bu cinayete zemin katkı sağlamış? Dink cinayetiyle ilgili Trabzon emniyet görevlilerinin ve koruma önlemi almayan İstanbul’un sorumluluğu var. Benim değil.

Dink cinayetiyle ilgili Trabzon Emniyet görevlilerinin ve koruma önlemi almayan İstanbul’un sorumluluğu var. Benim değil. Benim Trabzon ile hiç bir bağlantım yok. Trabzon’a hiç gitmiş değilim. Ama Engin Dinç’in var. Trabzon jandarmasıyla izahı mümkün olmayan ilişkileri var.

Ben evrak yok edemem. İllerin arşivine karışamam ben.

İddianameye göre bu cinayeti biz organize etmiş ve planlamışız. Bu bilgiler İstanbul’a iletilmiş. Vali’ye ben mi diyeceğim alın. Ben İstanbul’da görev yapmadım. İstanbul Emniyetini ele geçirip bu cinayete imkan sunduğum, kumpas davalara zemin oluşturduğum iddiası saçmadır. Herkes biliyor tehdit atmosferi İstanbul’da oluşmuş. Bize gelmemiş. Olaylar İstanbul ilgili. Orhan Pamuk kararına bakın. Bu soruşturmaya yol açan AİHM kararı Trabzon ve İstanbul soruşturmasının eksik yapıldığına ilişkindir. Ama onlar suçlanmadı.

Yılmazer,  “Görevi kötüye kullanma” suçlamasına dair ise “En fazla görevi ihmal etmişimdir” dedi.

KCK operasyonlarına ilişkin de konuşan Yılmazer şunları söyledi:

Diyarbakır merkezli operasyonların dahi alt yapısını biz hazırladık. KCK operasyonunda adı geçenlerin kuryelik yaptığını gördük. MİT elemanlarının metropollere bomba taşıdığını bizzat tespit ettim. Başbakanın talimatı olmadan yaptığım hiçbir iş yoktur. KCK operasyonları Başbakan Erdoğan’ın talimatı ve onun çizdiği çerçeve içinde yapılmıştır.

 

Previous post
HDP'li Garo Paylan'dan cezanın iptali için AYM'ye başvuru
Next post
Dünya çapında tutuklu 348 gazetecinin en az 143'ü Türkiye'de