Ana SayfaGüncelDışişleri Bakanlığı’ndan Yunanistan’a tepki, askerler için kırmızı bülten talebi

Dışişleri Bakanlığı’ndan Yunanistan’a tepki, askerler için kırmızı bülten talebi

HABER MERKEZİ – Yunanistan’ın 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yunanistan’a kaçan 8 askerinin iadesini reddetmesine ilk tepki Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi. İstanbul 12’nci Sulh Ceza Hakimliği ise askerlerin kırmızı bültenle aranması için, Interpol’e yazı yazılmasına karar verdi.

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Yüksek Mahkemesi’nin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yunanistan’a kaçan 8 askerinin iadesini reddetmesine ilişkin açıklama yayımladı.

Açıklamanın bazı satırbaşları şöyle:

Yunan makamlarının bu kararıyla, müttefik ve komşu bir ülke olarak Yunanistan’ın terörle ve suçla mücadelede asgari gerekleri yerine getirmekten kaçındığı bir kez daha görülmüştür.

Geçmişinde darbeler yaşamış bir ülke olarak Yunanistan maalesef bu kararla darbecileri koruyan, kollayan bir ülke konumuna düşmüştür. Yunan yargısının bu kararına karşı tüm hukuk yolları kullanılarak, suçluların iadesine ve yargılanmasına yönelik girişimlerimiz devam edecektir.

Öte yandan İstanbul 12’nci Sulh Ceza Hakimliği ise Yunanistan’a kaçan askerler hakkında yakalama kararı çıkardı. Ayrıca askerin kırmızı bültenle aranması için, Interpol’e yazı yazılmasına da karar verildi.

Karar, Yunanistan’ın adli mercilerine ulaştırılması için Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

  Yunanistan’a kaçan 8 askerin Türkiye'ye iadesi reddedildi
Previous post
ABD’nin ardından İsveç’ten de vatandaşlarına Türkiye uyarısı
Next post
Harun Tekin ve Funda Eryiğit de ‘Hayır’ dedi