Ana SayfaGüncelErdoğan itirafçılara ‘inanmıyor’: Aralarında çok iyi tanıdıklarım var, doğru konuşmuyorlar

Erdoğan itirafçılara ‘inanmıyor’: Aralarında çok iyi tanıdıklarım var, doğru konuşmuyorlar

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘FETÖ’ itirafçıları konusunda “Aralarında çok iyi tanıdıklarım var, doğru konuşmuyorlar” dedi.

Saray’da Yargıda Birlik Derneği üyelerine seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili itirafçılık yapanlar ve ‘başkanlığı’ da içeren Anayasa değişiklik teklifi hakkında konuştu.

İtirafçılar

Darbe girişimi soruşturmalarında tutuklandıktan sonra itirafçı olanlar için “Şu anda içeride olanlardan çok iyi tanıdıklarım var. İtirafçı namıyla ortaya çıkıyorlar. Fakat bunlar doğru konuşmuyor” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

Bakın bunu açık söylüyorum. İtirafçı diyerek ortaya çıkarken bunlar, gayet iyi aldatmacayı oynuyorlar. En tehlikeli olan da bu. Çünkü bunların bir kısmıyla benim zamanımda başa baş görüşmelerim olmuştur, Başbakanlığım zamanında. Şimdi itirafçı olarak söyledikleriyle Başbakan olduğum zaman bana söylediklerine baktığım zaman tamamen aykırı ifadeler. Bu oyuna asla gelmemek gerekiyor.

MHP’ye teşekkür

Erdoğan ayrıca buradaki konuşmasında Anayasa değişikliği teklifine de değindi ve MHP’ye teşekkür etti:

Gücünü halktan alan bir cumhurbaşkanının milli iradenin temsilcisi olması kadar doğal bir şey yoktur. Patinaj ifadesini hep kullandım. Devletin işlerliğinde bir patinaj var. Bu patinajın ortadan kaldırılması gerekiyor. Çift başlılık işte bunu getiriyor. Muhalefet partilerimizden Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu gerçeği görmesi sayesinde Anayasa’da yeni sisteme uygun değişikliklerin yapılabilme yolu açılmıştır. Ben milletim adına Milliyetçi Hareket Partisi liderine ve ekibine özellikle teşekkür ediyorum.