Ana SayfaGüncelErdoğan: Kulağımıza geliyor, Trump’ın bazı söylemleri rahatsız edici

Erdoğan: Kulağımıza geliyor, Trump’ın bazı söylemleri rahatsız edici

HABER MERKEZİ – Anayasa değişiklik teklifinin Meclis’ten geçerek referanduma gidilmesine ilişkin de konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ortadoğu’ya ilişkin açıklamalarını değerlendirdi. Erdoğan, “Ortadoğu ile ilgili bazı söylemler kulağımıza geliyor, bu söylemler rahatsız edici” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Afrika’ya yapacağı ziyaret öncesi açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Referandum

Parlamento süreci başarılı bir şekilde sonuçlandı. Şimdi gerçek sahibine millete gideceğiz. Milletimizin referandumda vereceği karar ne olacak? Bunu görmemiz lazım. Referandumda onaylanınca hemen seçim söz konusu değil. Sonra seçim süreci var, 2019’da seçim söz konusu. Bu neticeleri alalım. Bu adımları atalım. Özellikle partili bir cumhurbaşkanı süreci bu işin en faklı olan yönü. Bunların yanında da özellikle Türkiye’nin performansı artırıcı kararlar almasının gereğine inanıyoruz.

‘Başkanlık sistemi’

Bu bir sistem değişikliğidir. Bu sistem değişikliği de kusura bakmasın kısa süre önce başlamadı. Cumhuriyetimizin kuruluşunda başladı. Şu anda da milletimizin vereceği karar bizim için baş göz üstünedir. 2019’da seçim yapılır yeni partili cumhurbaşkanı seçilir, kim olacaksa, tabii ki kabinesini oluştururken bağlayıcı özelliği olmayan bir süreçtir.

Parlamento dışı bir kabine olacağı için birinci derece önem arz ediyor. Parlamento içinden de alabilir. O günün şartları belirler. Güçlü bir kabine oluşturulması ülkemizin menfaatine olacaktır.

Donald Trump

Sayın Trump birçok açıklamalar yapıyor, biz de izliyoruz. Bizim köprü, demiryolları vs. ondan öte Ortadoğu’yu düşünüyoruz. Ortadoğu şu anda kaynıyor. Bazı söylemler kulağımıza geliyor ki bunlar rahatsız edicidir. Bunları oturup değerlendirmek gerek. Biz toprak bütünlüğünden yana Ortadoğu’dan yanayız. Özellikle ben Sayın Trump’a yapacağımız ziyarette, randevu ne zaman verilir, Dışişleri çalışmalarını sürdürüyor, bunları a’dan z’ye bunları müzakere edeceğiz. Ortadoğu’nun en güçlü ülkesi ve belirleyici ülkesi Türkiye’dir. Ortadoğu ile alakası olmayanların yanlışa düşerek bir karar vermesi dünyamız için isabetli olmaz.

‘Partili Cumhurbaşkanlığı’

Bizim meydanlarda yer almamıza mani bir hal yok. Birçok etkinlikler olacaktır. Meydana çıkar mıyız, çıkmaz mıyız… Zaten şu anda meydanlardayız. Ne zaman halkımızla buluşacağız. Bunları konuşuruz. Halkımız partili cumhurbaşkanlığına sıcak bakıyor.

  Türkiye'nin 'Trump falı': Seviyor, sevmiyor, sevi... – Abdulmelik Ş. Bekir



Önceki Haber
Silvia Federici ile röportaj: Feminizm ve toplumsal yeniden üretim
Sonraki Haber
Haluk Bilginer: Üzülerek söylüyorum ki vicdanımızı yitirdik, yaşadıklarımızın sebebi bu