Ana SayfaGüncelGazeteci Çelik’in avukatı: Bakan Albayrak’ı koruma amaçlı soruşturmanın yönü değiştirildi

Gazeteci Çelik’in avukatı: Bakan Albayrak’ı koruma amaçlı soruşturmanın yönü değiştirildi

HABER MERKEZİ – Bakan Berat Albayrak’ın e-mailleri gerekçe gösterilerek gözaltına alınıp tutuklanan gazetecilerden Ömer Çelik’in avukatı Özcan Kılıç, “Berat Albayrak’ı koruma amaçlı soruşturmanın yönü değiştirildi” dedi.

Redhack’in yayınladığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın maillerine ilişkin haberler nedeniyle İstanbul, Ankara ve Diyarbakır’da 25 Aralık 2016 tarihinde evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alınan ve 24 günlük gözaltının ardından mahkemeye sevk edilen 6 gazeteciden KHK ile kapatılan DİHA’nın Haber Müdürü Ömer Çelik, Diken’in eski haber editörü Tunca Öğreten ve BirGün Gazetesi Muhasebe Sorumlusu Mahir Kanaat 18 Ocak’ta “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanmıştı.

7 gündür cezaevinde tutulan gazetecilerden Ömer Çelik’in avukatı Özcan Kılıç, dihaber’e konuştu.

Kılıç, gazetecilerin tutuklanma gerekçesine ilişkin şunları söyledi:

Gazeteciler ayrı ayrı PKK, DHKP-C, FETÖ üyeliğinden tutuklandı. Biz anlayamadık bunu. Albayrak ile başlayan iddia farklı yöne evrildi. 3 aşamalı bir olay yaşandı. Örgütsel bir faaliyet gibi gösterildi. Zorlama bir tutuklama oldu. Örgüt kavramı bilerek eklendi. Normalde örgütsel bir hiyerarşiden bahsedilmiyor. Berat Albayrak’ı koruma amaçlı soruşturmanın yönü değiştirildi.

Avukat Kılıç, Çelik’in tutuklanma sürecine ilişkin ise şunları söyledi:

Ömer yaptıklarını bir gazeteci kimliği ile sahiplendi. 10 yıldır gazetecilik yaptığını söylemesi mahkeme heyetinin zoruna gitti. Ömer’in bilinçli bir gazetecilik yaptığının farkındaydı mahkeme heyeti. Ömer’in gözaltına alınması da farklı bir şekilde gerçekleşiyor. Evinde olmayan Murat Karayılan’ın kitabı evde bulunmuş gibi tutanağa eklenmeye çalışılıyor. Ömer buna karşı çıktığı için de darp ediliyor, hakarete uğruyor.

Kılıç, son olarak da şunları belirtti:

İlk olarak Bakan Albayrak’ın e-maillerine ilişkin olan bir soruşturmaydı. Bunun altını boşalttılar. Eğer Albayrak yargılanması olsaydı e-maillerin sorgulanması gündeme gelecekti. Mahkeme, bu e-mailleri istemek zorunda kalacaktı. Ama biz bunları yeniden isteyeceğiz. Bakan Albayrak’ın e-maillerini gündem dışına çıkarmak istediler, üzerini kapatmak istediler.