Ana SayfaGüncelGazeteciler 12 gündür gözaltında

Gazeteciler 12 gündür gözaltında

HABER MERKEZİ – İstanbul merkezli yürütülen soruşturmada 25 Aralık’ta gözaltına alınan gazeteciler Ömer Çelik, Metin Yoksu, Tunca Öğreten, Derya Okatan, Mahir Kanaat ve Eray Saygın 12 gündür gözaltında tutuluyor.

Redhack’in yayınladığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın maillerine ilişkin haberler nedeniyle İstanbul, Ankara ve Diyarbakır’da 25 Aralık günü evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alınan OHAL KHK’sı ile kapatılan DİHA Haber Müdürü Ömer Çelik  ve muhabiri Metin Yoksu, Diken yazarı Tunca Öğreten, ETHA Yazıişleri Müdürü Derya Okatan, Birgün Gazetesi Muhasebe Sorumlusu Mahir Kanaat ve Yolculuk Gazetesi İmtiyaz Sahibi Eray Sargın 12 gündür gözaltında tutuluyor.

Gazeteciler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından 24 Ocak’a kadar gözaltı kararı bulunuyor.

Gazetecilerden Çelik, Yoksu ve Okatan’ın avukatı Özcan Kılıç, 2 Ocak’ta müvekkillerinin gözaltında tutulmasıyla ilgili İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne itirazda bulunmuştu. Kılıç itirazında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararının kaldırılması ve müvekkillerin serbest bırakılmasını istemişti. Bu itiraza da olumlu yanıt verilmedi.

Gazeteciler avukatlarıyla gözaltında tutuldukları 5’inci gün ancak görüşebilmişlerdi. Avukat görüşmesinde gazetecilerden Ömer Çelik, Redhack iddialarıyla ilgili “Bir komplo gözaltısıdır” değerlendirmesinde bulunmuştu.

  Gözaltındaki gazeteciler için sosyal medya kampanyası: #30GünGözaltıİşkencedir
Previous post
Doğan Holding binasında arama: 2 yönetici gözaltına alındı
Next post
İstanbul ve çevresinde elektrikler neden sık sık kesiliyor?