Ana SayfaGüncelGözaltına alınan HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran serbest bırakıldı

Gözaltına alınan HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Sabah saatlerinde gözaltına alınan HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, serbest bırakıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran sabah saatlerinde Ankara’da kaldığı Eğitim-Sen Misafirhanesi’nde gözaltına alınmıştı.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında açılan bir soruşturma kapsamında “zorla getirme” kararı bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınırken, gözaltına alınışını Twitter adresinden de duyurmuştu:

Gözaltının ardından önce Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’ne oradan da Ankara Adliyesi’ne götürülen HDP’li Başaran, adliyede Batman’da açılan soruşturma kapsamında ifade verirken, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

‘Canlı kalkan’ soruşturması

Başaran’ın Batman’ın Sason ilçesinde Eylül 2015 tarihinde çıkan çatışmaya karşı yapılan ‘canlı kalkan’ eylemine katıldığı için hakkında açılan soruşturma kapsamında gözaltına alındığı kaydedildi.

Sason’da yapılan eylemde 19 Eylül 2015’te 83 kişi gözaltına alınmıştı. 83 kişiden 57’si serbest bırakılırken, 26’sı tutuklanmıştı.

‘Canlı kalkan’ olmaktan tutuklanan 26 kişi bir ay sonra 21 Ekim 2015’te serbest bırakılmıştı. Haklarında dava açılan 83 kişinin yargılanması sürüyor.

11 vekil tutuklu

HDP’nin, eş genel başkanlar Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile grup başkanvekili İdris Baluken, Şırnak milletvekilleri Ferhat Encü ve Selma Irmak, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Hakkari milletvekilleri Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel ve Siirt Milletvekili Besime Konca olmak üzere 11 vekili tutuklu bulunuyor.