Ana SayfaGüncelGözaltındaki BirGün çalışanı Kanaat bebeğinin doğumunu göremedi

Gözaltındaki BirGün çalışanı Kanaat bebeğinin doğumunu göremedi

HABER MERKEZİ – İstanbul merkezli yürütülen soruşturmada 25 Ekim’de gözaltına alınan 6 gazeteciden BirGün Gazetesi çalışanı Mahir Kanaat’ın bebeği dünyaya geldi.

Redhack’in yayınladığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın maillerine ilişkin haberler nedeniyle İstanbul, Ankara ve Diyarbakır’da 25 Ekim günü evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alınan OHAL KHK’sı ile kapatılan DİHA Haber Müdürü Ömer Çelik  ve muhabiri Metin Yoksu, Diken yazarı Tunca Öğreten, ETHA Yazıişleri Müdürü Derya Okatan, Birgün Gazetesi Muhasebe Sorumlusu Mahir Kanaat ve Yolculuk Gazetesi İmtiyaz Sahibi Eray Sargın 13 gündür gözaltında tutulmaya devam ediyor.

Gazeteciler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından 24 Ocak’a kadar gözaltı kararı bulunuyor.

Gözaltındaki gazetecilerden BirGün Gazetesi çalışanı Mahir Kanaat’ın bebeği dünyaya geldi. Eşi Sevgi Kanaat, bugün kaldırıldığı özel bir hastanede doğum yaptı. Bebeğin adı ise Ali Poyraz konuldu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde tutulan gazetecilerden Derya Okatan açlık grevinde.