Ana SayfaGüncelHalk otobüsünde kadına şiddete teşvik

Halk otobüsünde kadına şiddete teşvik

HABER MERKEZİ – Ankara’da özel bir halk otobüsünde kadına şiddete teşvik edici çıkartmalar olduğu ortaya çıktı. Aracın şoförü çıkartmaları kazıdı ve daha önce fark etmediğini söyledi.

Kadına yönelik şiddetin artarak devam ettiği ve bu suçların bir çoğunun cezasızlıkla sonuçlandığı şu günlerde Ankara’daki bir otobüste adeta şiddeti meşrulaştırıp teşvik eden çıkartmalara rastlandı.

CNN Türk’ün haberine göre, Ankara’da yolcular, Kızılay – Eryaman hattında sefer yapan bir özel halk otobüsünde kadına yönelik şiddeti teşvik edici nitelik taşıyan çıkartmalar olduğunu belirtti.

Çıkartmalardan birinde erkek kadına tekme atıyor ve kadın düşerek karenin dışına çıkıyor.

Bir yıldır o otobüste çalıştığını söyleyen şoför, bunların üzerindeki ifadelere daha önce dikkat etmediğini otobüslerde bulunan ‘kapıya sıkışmayın’ gibi klasik uyarı işaretlerinden biri olarak düşündüğünü söyledi ve şunları ekledi:

Bilinçsizce yapıştırılmış. Kadına şiddete hepimiz karşıyız.

Muavin ise işaretleri gördüğünü belirterek şunları söyledi:

Yolcuların birbirine şiddeti olarak anladım ben bunları. İyi bir örnek oluşturmuyorsa sökebiliriz ya da üzerine çarpı yapıştırabiliriz.

Şoför ve muavin kadına şiddeti meşrulaştıran bu çıkartmaları yapıştırıldıkları yerden söküp, kadına şiddete karşı duyarlı afişler yapıştıracaklarını söyledi.




Önceki Haber
Referandum kampanyasını Diyarbakır’da belirleyecekler
Sonraki Haber
Çavuşoğlu: Yunanistan'la Geri Kabul Anlaşması'nın iptali gündemde