Ana SayfaGüncelHarun Tekin ve Funda Eryiğit de ‘Hayır’ dedi

Harun Tekin ve Funda Eryiğit de ‘Hayır’ dedi

HABER MERKEZİ –  ‘Başkanlığı’ da içeren Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin sanatçılardan ‘Hayır’ açıklamaları gelmeye devam ediyor. Mor ve Ötesi’nin solisti Harun Tekin ile sinema sanatçısı oyuncu Funda Eryiğit de sosyal medyadan anayasa referandumunda ‘Hayır’ oyu kullanacaklarını duyurdu.

Sanatçı Meltem Cumbul’un ‘Başkanlığı’ da içeren Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin sosyal medyadan yaptığı “Hayır” açıklamasının ardından birçok sanatçı da sosyal medyadan anayasa referandumunda ‘Hayır’ oyu kullanacaklarını duyurmaya başladı.

Harun Tekin Twitter adresinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Hakikaten bir soru sorulduysa, cevap hakikaten halktan bekleniyorsa ve çıkacak sonuç herkes için kritikse, özgürce tartışabilmek ilk şarttır. Derdi gerçekten daha adil, daha iyi yönetilen ve daha huzurlu bir ülke olan herkes, bu teklifin özgürce tartışılmasına destek vermelidir. Değişiklik teklifi dikkatlice okunursa, bu teklifin iktidarı, muhalefetiyle herkes için büyük tuzaklar içerdiği açıkça görülür. Özetle: aceleyle getirildi, itirazlar hiç dikkate alınmadı. Kim olduğu hiç fark etmez, bir kişiye bu kadar güç ve yetki verilmemeli. Hayır.

Sinema sanatçısı Funda Eryiğit de adalet vurgusu yaptığı paylaşımlarında şunları yazdı:

Nefretin dilinden kurtulduğumuz, kutuplaştırılmadığımız, birbirimize gülümseyebildiğimiz günlerin umuduyla #hayır. Haksızlığa uğradığımızda tarafsız mahkemelerde hak arayabilmemiz, hesap sorabilmemiz umuduyla #hayır. Devletten korkmadığımız, hepimizin güvende hissettiği bir ülke umuduyla #hayır. İşi rast gitsin diye kimsenin parti tutmak zorunda bırakılmadığı günler için #hayır. Yarınlarımızı tek bir kişinin kelamıyla değil, birlikte kurduğumuz demokrasi umuduyla #hayır. Her birimizin fikirlerini özgürce ifade edebilmesi için #hayır. Birlikte ayrıştırılmadan, eşit ve kardeşçe yaşayabileceğimizin umudu ile #hayır.

  Meltem Cumbul duyurdu: 'Hayır' demezseniz ne olacak?
Previous post
Dışişleri Bakanlığı’ndan Yunanistan’a tepki, askerler için kırmızı bülten talebi
Next post
Nusaybin Belediyesi Eş Başkanları Kaya ve Kök tutuklandı