Ana SayfaGüncelHDP Milletvekili Hüda Kaya ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldı

HDP Milletvekili Hüda Kaya ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş dün gece gözaltına alındı. İki vekil de ‘adli kontrol’ şartı ile serbest bırakıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve İstanbul Milletvekili Hüda Kaya dün gece gözaltına alındı.

Beştaş, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında, evinde gece yarısı gözaltına alınırken, Hüda Kaya da tatil yaptığı bir otelde saat 00.30 sıralarında İzmir ve Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüklerine bağlı polis ekiplerince gözaltına alındı.

Beştaş ‘adli kontrol’ ile serbest

HDP Milletvekili Beştaş, sabah saatlerinde Diyarbakır Adliyesi’ne getirildi.

6-8 Ekim Kobani protestoları ile Sur’da sokağa çıkma yasağı sırasında katıldığı basın açıklamalarında yaptığı konuşmalar nedeniyle açılan soruşturma kapsamında savcılık tarafından ifadesi alınan Beştaş, “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Hakim karşısına çıkarılan Beştaş, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hüda Kaya gözaltında

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ise Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında gece saat 00.30 sıralarında Afyon’da kaldığı otelde kelepçelenerek gözaltına alındı.

Buradan Diyarbakır’a götürülmek üzere İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na getirilen HDP’li Kaya, hava muhalefeti nedeniyle saatlerce havaalanında bekletildi.

Öğleden sonra Diyarbakır’a getirilerek yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkartılan Kaya, hakkında açılan soruşturma kapsamında savcılığa ifade verdi.

Tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Kaya, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Hüda Kaya, mahkemenin zorla getirme kararı uyarınca 8 Aralık 2016’da da gözaltına alınmıştı.

11 vekil tutuklu

HDP’nin, eş genel başkanlar Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile grup başkanvekili İdris Baluken, Şırnak milletvekilleri Ferhat Encü ve Selma Irmak, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Hakkari milletvekilleri Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel ve Siirt Milletvekili Besime Konca olmak üzere 11 vekili tutuklu bulunuyor.