Ana SayfaGüncelHiç soru işareti ve ünlem yok: Remzi Karabulut’tan yeni öykü kitabı

Hiç soru işareti ve ünlem yok: Remzi Karabulut’tan yeni öykü kitabı

HABER MERKEZİ – Remzi Karabulut’un ‘Kaytansızlar: Fırıldak Durunca Dünya Alem de Durur mu’ adlı yeni öykü kitabı Sola Yayınları etiketiyle yayımlandı. Kitabın içeriğine dair ise tanıtım bülteninde “Bu kitapta hiç soru işareti ve ünlem kullanılmadı. Noktalı virgülle üç nokta da öyle” ifadeleri kullanıldı.

Yazar, ressam Remzi Karabulut’un yeni öykü kitabı raflardaki yerini aldı.

‘Kaytansızlar: Fırıldak Durunca Dünya Alem de Durur mu’ isimli öykü kitabı Sola Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteni

Bu kitapta hiç soru işareti ve ünlem kullanılmadı. Noktalı virgülle üç nokta da öyle. “Sorular kendini belli eder, kızgınlıklar boy verir ya da kızgınlıklara yer verilmemelidir,” diyerek belki. Fazla birbirine bağlanmadı cümleler ve devamı geleceğine dair ipucu bırakılmadı satır aralarında.

Virgülleri de azaltarak dilin sadeliğine vurgu tamamlandı.

Remzi Karabulut böyle aktardı bana bu öykü kitabını. Unuttuklarını, atladıklarını da ben temizledim. Bazı satırlarda zaten akış tamdı, sıralanış öyle kusursuzdu ki eksikliği hissedilmedi kuralların. Çok dışına da çıkılmadı zaten yine aynı sebeple.

Şöyle seslendi mesela:

Her gerçek, her öyküye uymaz. Her öykünün kendi gerçeği var çünkü. Böyle belledik ustalarımızdan. – Buket Konur, Editör

Remzi Karabulut

Yazar, ressam. 1963 yılında Sarıkamış’ta doğdu. Bir dönem soyut resimle ilgilendi ve etkisinde kaldığı metinlerin resimlerini yaptı. Yaptığı resimlerle ikisi kişisel, üç sergi açtı.

Yazılarını Edebiyat 81, Çağdaş Türk Dili, Yeni Düşün, Uç, Damar, Aratos, Kül Öykü, Notos, Evrensel Kültür, Dünyanın Öyküsü, Dünden Bugüne Edebiyat, Kum, Sarnıç, Granada, Sözcükler gibi dergilerde yayımlayan Karabulut’un ilk kitabı Hep Doğruyu Söyleyen Yalanım Ben (Günce), 2002 yılında Kültür Bakanlığı Yayınları’ndan, ikinci kitabı Kadınlar Gülmemeli (Öykü), 2005 yılında Can Yayınları’ndan ve Aylak Adam Yayınları’ndan, üçüncü kitabı Acı Gösteri (Öykü), 2011 yılında Sel Yayıncılık’tan, dördüncü kitabı Kan, Kireç ve Lizbon (Roman), 2013 yılında Granada Kitap’tan, beşinci kitabı Kayıp Martı (Roman), 2013 yılında Hayy Kitap’tan çıktı.

Ferit Edgü’yü Okumak/Hakkâri’de Beşinci Mevsim adlı mektup kitabı da Palto Yayınevi’nden çıktı.