Ana SayfaGüncel‘İnfaz videosu’ndaki IŞİD’lilerden biri Türkiye’de iki kez gözaltına alınıp serbest bırakılmış

‘İnfaz videosu’ndaki IŞİD’lilerden biri Türkiye’de iki kez gözaltına alınıp serbest bırakılmış

HABER MERKEZİ – IŞİD’in iki Türk askerini yaktığını öne sürdüğü görüntülerde yer alan IŞİD’lilerden birinin Hasan Aydın olduğu ortaya çıktı. Ayrıca Aydın’ın bir kez Adana’da bir kez de Hayat’da olmak üzere iki kez gözaltına alınıp serbest bırakıldığı öğrenildi.

IŞİD’in iki Türk askerini infaz ettiğini ileri sürdüğü videoda görülen Hasan Aydın adlı militanın üç yıl içinde iki kez gözaltına alınıp serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

2 kez gözaltına alınıp serbest bırakıldı

IŞİD’in iki Türk askerini yakarak infaz ettiğini ileri sürdüğü videoda görülen IŞİD’lilerden birinin Hasan Aydın olduğu, Aydın’ın Türkiye’de iki kez gözaltına alınıp serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

DHA’nın haberine göre IŞİD’in Türklerden oluşturduğu ‘Yaşar Grubu’ içerisindeki ‘infaz timi’nde yer alan Hasan Aydın, 2012’de Adana’daki El Kaide operasyonunda ve 2015’te de Hatay’dan Suriye’ye geçmek istediği sırada yakalanıp serbest bırakıldı.

IŞİD’e katıldı

Habere göre Aydın, 8 Mayıs 2015’te ailesiyle birlikte ortadan kayboldu ve dört ay sonra kendisi için kayıp başvurusu yapan ailesini arayarak  “Suriye’ye geldik. Membiç’teyiz, biz iyiyiz merak etmeyin” diyerek IŞİD saflarına katıldığını söyledi.

Ağabeyi: Keşke serbest bırakacaklarına tutuklasalardı

Hasan Aydın’ın iki ağabeyi Remzi ile Recep Aydın 31 Aralık’ta Adana’daki operasyonda gözaltına alınıp tutuklandı. Aynı operasyonda gözaltına alınan diğer ağabeyi Davut Aydın ise sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Evine dönen Davut Aydın, gazetelerde yayınlanan fotoğraflardaki kişinin kardeşi Hasan Aydın olmadığını ileri sürüyor.

Aydın, kardeşinin Hatay’a askeri malzeme götürürken yakalanıp serbest bırakılmasına ise şu sözlerle tepki gösteriyor:

Keşke o zaman serbest bırakmak yerine tutuklasaydılar. Öyle olsaydı, şimdi Hasan Aydın cezaevinde, yeğenlerim de yanımızda olurdu. En azından böyle vahşi bir örgüte hizmet etmezdi. Şimdi yeğenlerim, hayatta mı, değil mi bilmiyorum. Biz her gün bu acı ile kahroluyoruz.

Ne olmuştu?

IŞİD kaçırdığı iki Türkiye askerini yakarak öldürdüğünü öne sürdüğü bir video ile bazı fotoğraflar yayınlamıştı.

IŞİD videosuyla ilgili ilkin Savunma Bakanlığı’ndan ‘videonun incelendiği’ yönünde bir açıklama yapılmıştı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ise sadece üç askerin IŞİD’in elinde olduğuna yönelik bilgilerinin bulunduğunu söylemişti.

Konuya dair bir diğer resmi açıklama da Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’dan gelmişti. Elvan, “Benim detaylı bilgim yok. Gerçek olup olmadığını da bilmiyoruz” demiş ve TSK ile Savunma Bakanı’nı işaret etmişti.

IŞİD’in infaz ettiği askerlerden biri olduğu iddia edilen ve 16 aydır IŞİD’in elinde rehin bulunan Iğdırlı Seftar Taş’ın ailesi aradan geçen zamana rağmen yetkililerden bir açıklama beklediğini dile getirmişti.

Türkiye vatandaşlarına yönelik suçların soruşturulmasından sorumlu olan Ankara Başsavcılığı, IŞİD’in yayınladığı video sonrası harekete geçmiş ve Genelkurmay, MİT ve Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı’na yazı yazarak görüntülerin doğru olup olmadığını sormuştu.

Son olarak Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, IŞİD’in iki askeri yakarak infaz ettiğini ileri sürdüğü videoya ilişkin net bilgi olmadığını söylemiş ve konuya ilişkin haber yapan kuruluşlara da ‘ayağını denk alma’ uyarısında bulunmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan: Referandum inşallah başarıya ulaşacak, ben de idamı onaylarım
Sonraki Haber
'Motosiklet Günlükleri'nden etkilendi, 'kendi devrimi' için hayallerinin peşine düştü