Ana SayfaDünyaİnsan Hakları İzleme Örgütü: Türkiye son bir neslin en ağır krizinde

İnsan Hakları İzleme Örgütü: Türkiye son bir neslin en ağır krizinde

HABER MERKEZİ – İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) 2017 dünya raporunu açıkladı. Raporda Türkiye için “Türkiye son bir neslin en ağır krizine girdi” ifadelerine yer verildi.

Merkezi New York’ta olan İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) 2017 yılında dünyada insan hakları alanında gelişmelere yer verildiği raporu yayımladı.

HRW, Türkiye’de insan hakları alanında geçen yıl yaşanan gelişmeleri “İnsan hakları konusunda ürkütücü kötüleşme” başlığıyla duyurdu:

Türkiye’nin cumhurbaşkanı ve hükümeti Temmuz 2016’da yaşanan şiddetli darbe girişimini insan haklarını baskılamak ve temel demokratik güvenceleri ortadan kaldırmak amacıyla bir araç olarak kullanıyor.

Örgütün Avrupa ve Orta Asya Direktörü Hugh Williamson raporda, “Türkiye son bir neslin en ağır krizine girdi” ifadesine yer verdi.

Raporda, yılın son altı ayında çok sayıda medya organın kapatıldığı, gazetecilerin ve siyasetçilerin kitlesel olarak tutuklandığı hatırlatıldı.

Williamson şu ifadeleri kullandı:

Türkiye’nin hükümeti, demokrasiyi güçlendirmek için partiler arasında oluşmuş darbe karşıtı birlikten yararlanmak yerine, eleştirel seslerin ve muhaliflerin üzerine acımasızca gitmeyi tercih etti.