Ana SayfaGüncelİzmir’de bombalı saldırı: 1’i polis 2 kişi hayatını kaybetti

İzmir’de bombalı saldırı: 1’i polis 2 kişi hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – İzmir’de Bayraklı Adliyesi binası yakınlarında bombalı araçla saldırı gerçekleşti. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, saldırıda 1’i polis 2 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Saldırıda en az 5 kişi de yaralandı. RTÜK tarafından saldırıya ilişkin yayın yasağı getirildi.

İzmir’de saat 16.10 sıralarında bir patlama meydana geldi.

Patlamanın Bayraklı Adliyesi’nin otoparkın girişinde meydana geldi.

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan ise patlamanın olduğu bölgedeki kapıdan sadece hakim ve savcıların değil avukatlarla vatandaşların da giriş-çıkış yaptığını söyledi.

Patlamanın nedeni olarak bombalı araçla gerçekleştirilen bir saldırı olduğu gelen bilgiler arasında.

Bölgeye çok sayıda itfaiye, ambulans ve sağlık ekipleri sevk edildi.

İzmir Valisi: 1’i polis 2 kişi yaşamını yitirdi

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, saldırıyla ilgili basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı:

Bir araç geçerken polis memurlarımızın polis noktasında durdurmak istemesi sonucu bir çatışma çıktı. Çatışmada içerisinde olan teröristler bombalı aracı patlattılar. Bunun sonucunda bir polis ile bir mübaşir şehit oldu. Yaralılar var, tedavi görüyorlar.

Menfur hain saldırıyı yapanlar bizim emniyet güçlerimizin dikkatli ve çabaları sonucu çok az bir zaiyatla ama içimizi yakan bir şekilde atlattık. Bu teröristler ölü olarak ele geçirildi. Yanlarında iki adat Kalaşnikof tüfek ve RPG-7 ve 7 fişek ile 8 tane el bombası ele geçirildi.

Tedavi gören polis memurlarımız var. Bu hadiselerde basın mensuplarının sağduyulu davranması önemli. Biraz önce bir araç daha tespit edildi ve kontrollü bir şekilde patlatıldı. Elde olan ilk verilere göre terör örgütü PKK olayı gerçekleştirdi.

Bayraklı Belediye Başkanı: Üç kişiden ikisi vurularak öldürüldü

Üç terörist, adliyenin vatandaş giriş kapısına gelerek bombalı aracı bırakıyorlar, ardından aracı patlatıyorlar. Bu teröristlerden iki tanesi vurularak öldürüldü, biri ise kaçak.

Bomba patlaması ve saldırı anında bir polis şehit oldu. 10 yaralı var. En yakındaki Ege Üniversitesi gibi hastanelere yaralılar götürüldü. Savcıyla görüşmeme göre kaçak terörist ile bombalı araç ve silahlar araştırılıyor.

Başbakan Yardımcısı’ndan açıklama

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’tan da saldırıyla ilgili bir açıklama geldi.

Kaynak, şu ifadeleri kullandı:

Ele geçirilen silahlara bakıldığıda çok büyük bir kıyım hedeflendiği anlaşılıyor. Allah’a hamdolsun başarılı olamadı. 2 kardeşimiz şehit oldu. Yılbaşında bir saldırı yaşadık. İzmir’in huzuruna yönelik bir saldırı olmuştur. Bu saldırılar bizi terörle mücadelede amacımızdan saptırmayacaktır.

İki saldırganın ikisi de ölü ele geçirildi. Hazırladıkları bomba imha edildi. PKK’yı gösteriyor, DAEŞ’i gösteriyor… Hangisini gösterirse göstersin üst akıl bunları devreye sokuyor. Bunların hiçbiri Türkiye’nin terörle mücadelede yıldıramaz.

2 kişi gözaltına alındı

AA, Adliye önündeki saldırıya ilişkin şüpheli 2 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Yayın yasağı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Başbakanlık tarafından İzmir’deki patlamaya ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiğini bildirdi.